Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανδρουλάκης: Μοναδικό μονοπάτι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου για το ειρηνικό μέλλον Ελλάδας - Τουρκίας

Ανδρουλάκης: Μοναδικό μονοπάτι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου για το ειρηνικό μέλλον Ελλάδας - Τουρκίας
"Δυστυχώς η πολιτική του Erdogan είναι πολύ σκληρή στη χώρα μας", ανέφερε ο μπασκετμπολίστας του ΝΒΑ, Enes Kanter, που είναι τουρκικής καταγωγής

«Τους τελευταίους μήνες έχουμε πολλές προκλητικές δηλώσεις εκ μέρους της τουρκικής ηγεσίας σε βάρος των ελληνικών και κυπριακών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Τις καταδικάζω στο σύνολό τους. Σε αυτές τις εποχές προτεραιότητα μας πρέπει να είναι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου, διότι στο τέλος αυτό είναι το μοναδικό μονοπάτι για το ειρηνικό μέλλον των δυο λαών» επισήμανε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ν. Ανδρουλάκης, ο οποίος συναντήθηκε με τον μπασκετμπολίστα του ΝΒΑ, Enes Kanter.
Ο κ. Ανδρουλάκης, ανταποκρινόμενος στο αίτημα του μπασκετμπολίστα του ΝΒΑ, που είναι τουρκικής καταγωγής, τον καλωσόρισε στην Ελλάδα και εξέφρασε την αλληλεγγύη του στις προσπάθειές του για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου στην Τουρκία.
«Υπάρχουν πολλοί Τούρκοι πρόσφυγες στην Ελλάδα και πραγματικά εκτιμούμε την υποστήριξη σας γιατί δυστυχώς η πολιτική του Erdogan είναι πολύ σκληρή στη χώρα μας. Όμως τώρα βρήκαν ένα δεύτερο σπίτι στην Ελλάδα. Είναι καταπληκτικό, γιατί κάθε φορά που συζητώ με κάποιον από τους Τούρκους φίλους μου, μου μεταφέρουν ότι λατρεύουν τη ζωή τους εδώ. Το φαγητό είναι το ίδιο, η κουλτούρα είναι η ίδια, οι χοροί είναι οι ίδιοι, όλα είναι ίδια. Οι άνθρωποι είναι πολύ φιλόξενοι. Πραγματικά εκτιμώ τη στήριξη σας γιατί όλο αυτό το διάστημα είστε ένας πραγματικός πρωταθλητής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Γι’ αυτό σήμαινε πολλά για μένα να σας συναντήσω γιατί είστε πρότυπο για πολλούς ανθρώπους» τόνισε από την πλευρά του ο Enes Kanter.
«Σε ευχαριστώ για τα ευγενικά σου λόγια. Μπορούμε να κάνουμε πολλά και να τα κάνουμε μαζί» αντέτεινε ο κ.Ανδρουλάκης.
andr2.JPG
Η φανέλα

Ο Enes Kanter δώρισε στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μια φανέλα των Boston Celtics με το όνομα του (Freedom). «Το πράσινο είναι το αγαπημένο μου χρώμα» ανέφερε ο Enes Kanter. «Και δικό μου αγαπημένο καθώς είναι το χρώμα του κόμματός μας» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής του πρόσφερε ένα σελιδοδείκτη από το Μουσείο της Ακρόπολης με χαραγμένο πάνω του ένα κλαδί ελιάς, σύμβολο ειρήνης και ευημερίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης