Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky: Η χρήση των ιρανικών drones δείχνει τη στρατιωτική χρεοκοπία της Ρωσίας

Zelensky: Η χρήση των ιρανικών drones δείχνει τη στρατιωτική χρεοκοπία της Ρωσίας
Η Μόσχα υποκλίθηκε στην Τεχεράνη για να εξασφαλίσει κοινά drones και πυραύλους είπε ο Zelensky
Σχετικά Άρθρα

Για στρατιωτική χρεοκοπία της Ρωσίας έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky αναφερόμενος στην χρήση ιρανικών drones κατά τη διάρκεια των ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων σε Κίεβο και άλλες ουκρανικές πόλεις.
Πάντως, και παρά τους ισχυρισμούς Zelensky, τόσο η Μόσχα όσο και η Τεχεράνη αρνούνται κατηγορηματικά την εμπλοκή ιρανικών drones στον πόλεμο στην Ουκρανία.
«Ας έχουμε κατά νου ότι και μόνο το γεγονός ότι η Ρωσία ζήτησε βοήθεια από το Ιράν συνιστά παραδοχή του Κρεμλίνου ότι είναι χρεοκοπημένο σε στρατιωτικό και πολιτικό επίπεδο.
Επί δεκαετίες, ξόδεψαν δισεκατομμύρια δολάρια για την αμυντική τους βιομηχανία.
Και τελικά, υποκλίθηκαν στην Τεχεράνη προκειμένου να εξασφαλίσουν κοινά drones και πυραύλους» ανέφερε στο καθιερωμένο νυχτερινό μήνυμα του προς τον ουκρανικό λαό ο Zelensky, ο οποίος σημείωσε χθες πως εξαιτίας των πρόσφατων επιθέσεων τέθηκε εκτός λειτουργίας το 30% των ηλεκτροπαραγωγικών σταθμών της Ουκρανίας.
«Η χρήση ιρανικής κατασκευής drones θα μπορούσε να δημιουργήσει ελπίδες και ψευδαισθήσεις στους ηγέτες της Ρωσίας, αλλά εν τέλει δεν πρόκειται να βοηθήσει ουσιαστικά.
Απλώς θα δείξει στον κόσμο για άλλη μια φορά ότι η Ρωσία οδεύει προς την ήττα και προσπαθεί να παρασύρει ακόμη έναν εκ των συνεργών της σε αυτήν τη θηριωδία» υπογράμμισε ο Zelensky.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης