Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Τα «βρήκαν» Meloni – Berlusconi - Οι προβλέψεις για τη νέα κυβέρνηση

Ιταλία: Τα «βρήκαν» Meloni – Berlusconi - Οι προβλέψεις για τη νέα κυβέρνηση
Όσο για τη Λέγκα, μέχρι αυτήν τη στιγμή, ο γραμματέας της Mateo Salvini αναμένεται να αναλάβει υπουργός Υποδομών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης...

Μετά τη σημερινή συνάντηση του Silvio Berlusconi με την Georgia Meloni, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται εκτενώς στα πρόσωπα που ενδέχεται να συγκροτήσουν το νέο κυβερνητικό σχήμα.
Η Φόρτσα Ιτάλια του Berlusconi αναμένεται να εξασφαλίσει πέντε υπουργεία. Τα ονόματα στα οποία γίνεται αναφορά, σύμφωνα και με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, είναι εκείνο της Elisabetta Kazelatti (πρώην προέδρου της γερουσίας) για το υπουργείο Δικαιοσύνης, της Anna Maria Bernini (πρώην εκπροσώπου του κόμματος στην γερουσία) για το υπουργείο Ανώτατης Εκπαίδευσης και του Gilberto Piccello για το υπουργείο Οικολογικής Μετάβασης. Σε ό,τι αφορά το υπουργείο Εξωτερικών, "φαβορί" παραμένει ο συντονιστής της Φόρτσα Ιτάλια και πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Antoni Tayanni. Το κόμμα του "καβαλιέρε" ενδέχεται επίσης να εξασφαλίσει το υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης.
Όσο για τη Λέγκα, μέχρι αυτήν τη στιγμή, ο γραμματέας της Mateo Salvini αναμένεται να αναλάβει υπουργός Υποδομών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Παράλληλα, η Λέγκα είναι πιθανό να "κερδίσει τη μάχη" για το υπουργείο Γεωργίας (με τον σημερινό υφυπουργό του, Τζανμάρκο Τσεντινάιο), το υπουργείο Περιφερειακών Υποθέσεων με το γνωστό στέλεχος του κόμματος Roberto Calderoli, το υπουργείο Εσωτερικών με τον νομάρχη Matteo Piandendozzi (πρώην υπεύθυνο του ιδιαίτερου γραφείου του Salvini). Από τη Λέγκα, αναμένεται να προέλθει και ο υπουργός Παιδείας ή αρμόδιος για τα "οικογενειακά θέματα", ενώ για το κρίσιμο υπουργείο Οικονομικών γίνεται αναφορά στο όνομα του Giancarlo Giorgetti, ο οποίος διατηρεί ισχυρό φιλοευρωπαϊκό προφίλ.
Σε ό,τι αφορά το κόμμα της Meloni, Αδέλφια της Ιταλίας, θεωρείται πιθανή η υπουργοποίηση του Αντόλφο Ούρσο (υπουργείο Άμυνας), του πρώην δικαστικού Κάρλο Νόρντιο (υπουργείο Δικαιοσύνης), του συνιδρυτή του κόμματος, Guido Crosetto ( υπουργείο Ανάπτυξης) και του Rafaele Fito (υπουργείο Ευρωπαϊκών Θεμάτων).
Η Georgia Meloni, σύμφωνα με την εφημερίδα La Stampa θέλει να πάρει μαζί της ως υφυπουργό παρά τη προεδρία της κυβέρνησης, τον έμπιστο συνεργάτη της, Giovanbattista Fatsolari, ενώ σε ό,τι αφορά το υπουργείο Υγείας δεν έχει ακόμη αποφασιστεί αν θα υπερισχύσει ο υποψήφιος της Φόρτσα Ιτάλια ή των Αδελφών της Ιταλίας.
Η ορκωμοσία της κυβέρνησης είναι πιθανό να λάβει χώρα τη Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου. Μέχρι την παρουσίαση της λίστας των υπουργών της Meloni στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Sergio Mattarella (ενδεχομένως μέσα στο Σαββατοκύριακο) μπορεί να υπάρξει σειρά αλλαγών, με αποκλεισμούς, "διορθώσεις" και αντικαταστάσεις της τελευταίας στιγμής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης