Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Υπόθεση βιασμού 12χρονης: Η ώρα των απολογιών ενώπιον της Ανακρίτριας – Εν αναμονή νέων συλλήψεων

Υπόθεση βιασμού 12χρονης: Η ώρα των απολογιών ενώπιον της Ανακρίτριας – Εν αναμονή νέων συλλήψεων
Αναμένονται και νέες συλλήψεις για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης
Σχετικά Άρθρα

Απολογείται σήμερα ενώπιον της Ανακρίτριας τόσο η μητέρα της 12χρονης, όσο και οι άλλοι δύο συλληφθέντες, 33 και 36 ετών αντίστοιχα, που κατηγορούνται για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής.
Επίσης, στην Ανακρίτρια αναμένεται να οδηγηθεί ο 34χρονος, ο οποίος συνελήφθη την Κυριακή 16/10 για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης.
Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για την υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης της 12χρονης και αναμένονται και νέες συλλήψεις.

Στην Ανακρίτρια η μητέρα

Απαντήσεις σε όσα της καταλογίζουν στο κατηγορητήριο που συνέταξε σε βάρος της στις 12/10 η 33η Τακτική Ανακρίτρια που εξέδωσε εναντίον της ένταλμα σύλληψης για το αδίκημα της διακεκριμένης μαστροπείας, θα κληθεί να δώσει το μεσημέρι της Δευτέρας 17/10 η 37χρονη μητέρα της 12χρονης.
Η 37χρονη θα απολογηθεί ενώπιον της Ανακρίτριας με θέση άρνησης στην κατηγορία που της αποδίδουν οι δικαστικές αρχές ότι εκπόρνευε το παιδί της, κατηγορία με την βρίσκεται αντιμέτωπος και ο προσωρινά κρατούμενος πρώην εργοδότη της, 53χρονος Ηλίας Μίχος.
Η θέση της κατηγορουμένης είναι κάθετη ότι δεν έκανε ποτέ κάτι σε βάρος του παιδιού και πως όταν πληροφορήθηκε από συγγενικό της πρόσωπο όσα γίνονταν με τον Η. Μίχο, την έκαναν έξαλλη. Μάλιστα, η 37χρονη επικαλείται τα μηνύματα που φαίνεται να του είχε στείλει, στα οποία τον απειλεί να «του φάει το λαρύγγι».
Σημειώνεται ότι ο 53χρονος απολογούμενος ενώπιον της Ανακρίτριας για βιασμό και μαστροπεία σε βάρος της 12χρονης, φέρεται να έβαλε την μητέρα του παιδιού στο κάδρο της μαστροπείας, εκτιμώντας πως «η μητέρα γνώριζε», ενώ ο ίδιος έχει αποδεχτεί μόνο ότι «είχε συνευρεθεί» με την ανήλικη και πως του είχε πει ότι πριν από εκείνον «είχε πάει και με άλλους άντρες».
Σύμφωνα με τη συνήγορο της 37χρονης , όσα ισχυρίστηκε ο Ηλίας Μίχος στην Ανακρίτρια αποδεικνύουν ουσιαστικά πως η μητέρα του κοριτσιού δεν γνώριζε τίποτα.
Πάντως, στοιχεία που σχετίζονται με μικρά χρηματικά ποσά σε λογαριασμό της τα οποία, σύμφωνα με τον εκ των συνηγόρων της Απόστολο Λύτρα, δεν εμβάστηκαν από τον συγκατηγορούμενό της για μαστροπεία, αλλά από άλλα πρόσωπα.
Ωστόσο, το στοιχείο της ενεργοποίησης του ψεύτικου προφίλ της 12χρονης σε ιστότοπο ραντεβού από το WiFi του σπιτιού, κατά τη δικογραφία, καθιστά την μητέρα ύποπτη ως συνδιαχειρίστρια του λογαριασμού που είχε δημιουργήσει ο 53χρονος.
Η υπεράσπιση της 37χρονης επιμένει ότι εν υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος της και τα όσα την κατέστησαν κατηγορούμενη δεν είναι σημαντικά, ενώ υπάρχουν εξηγήσεις που θα παραθέσουν ενώπιον της δικαστικής λειτουργού, ενώ ο κ. Λύτρας για ποσά στον λογαριασμό της έχει δηλώσει ότι «η 12χρονη έχει δώσει εξηγήσεις για το πώς έγινε η διαδικασία, ότι πήρε το ΙΒΑΝ της μητέρας και είχε στην κατοχή της την κάρτα, το οποίο το έδωσε στον Μίχο. Αυτό έχει πει η μικρή».

Οι υπόλοιποι συλληφθέντες

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα 17/10 έλαβε από την Ανακρίτρια ο 36χρονος που συνελήφθη το Σάββατο 15/10 και είναι κατηγορούμενος για γενετήσια πράξη με τη 12χρονη έναντι αμοιβής.
Ο 36χρονος συνελήφθη στον Πειραιά και κατηγορείται ότι απέκτησε επαφή με την 12χρονη ανήλικη μέσω διαδικτυακής εφαρμογής συνομιλιών και ακολούθως συναντήθηκε μαζί της στην περιοχή των Σεπολίων και προέβη στην ανωτέρω αξιόποινη πράξη, έναντι αμοιβής.
Πρόκειται για κάτοικο των δυτικών προαστίων, διοικητικό εργαζόμενο στο νοσοκομείο Μεταξά, ο οποίος με εντολή του υπουργού Υγείας Θ. Πλεύρη, τέθηκε σε διαθεσιμότητα και κινούνται οι διαδικασίες για την απόλυσή του.
Τον 36χρονο αναγνώρισε η 12χρονη προ ημερών.
Επίσης, τη Δευτέρα 17/10 απολογείται ο 33χρονος κατηγορούμενος για γενετήσια πράξη με τη ανήλικη έναντι αμοιβής, αλλά και ο 34χρονος που συνελήφθη χθες (16/10) στην Αθήνα, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες συνομιλούσε μέσω διαδικτυακής εφαρμογής με την 12χρονη, ενώ κατηγορείται ότι συνευρέθηκε μαζί της έναντι αμοιβής.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης