Τελευταία Νέα
Διεθνή

Borne (πρωθυπουργός Γαλλίας): Οι εργαζόμενοι της TotalEnergies να επιστρέψουν στη δουλειά, τελειώνουν τα αποθέματα

Borne (πρωθυπουργός Γαλλίας): Οι εργαζόμενοι της TotalEnergies να επιστρέψουν στη δουλειά, τελειώνουν τα αποθέματα

Αναμένεται να η κυβέρνηση να τηρήσει σκληρή τάση

Σχετικά Άρθρα

Οι προμήθειες βενζίνης στα γαλλικά πρατήρια μειώθηκαν περαιτέρω το Σαββατοκύριακο 15 - 16 Οκτωβρίου λόγω της εβδομαδιαίας απεργίας στη μεγάλη πετρελαϊκή TotalEnergies, δήλωσε τηνη πρωθυπουργός Elisabeth Borne, προκαλώντας πιθανή περαιτέρω επίταξη υπηρεσιών.
Η κυβέρνηση του προέδρου Macron αντιμετωπίζει αυξανόμενες κοινωνικές αναταραχές λόγω του υψηλού πληθωρισμού, με χιλιάδες διαδηλωτές την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022 ενάντια στην άνοδο των τιμών και πολλά συνδικάτα να ζητούν γενική απεργία.
«Βρισκόμαστε στο 30% περίπου των πρατηρίων που έχουν πρόβλημα εφοδιασμού σε τουλάχιστον ένα από τα καύσιμα», είπε η Borne σε συνέντευξή του στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι TF1.

Έλλείψεις στα βενζινάδικα

Τα στοιχεία του υπουργείου Ενέργειας το Σάββατο έδειξαν ότι το 27,3% των γαλλικών πρατηρίων βενζίνης αντιμετώπιζε προβλήματα εφοδιασμού, από 28,5% την προηγούμενη ημέρα και 30,85% την Τετάρτη, όταν ξεκίνησε η επίταξη.
Σύμφωνα με το σχέδιο επίταξης, ορισμένοι εργαζόμενοι διατάσσονται να επιστρέψουν στη δουλειά τους για να διασφαλιστεί η επανέναρξη των ελάχιστων υπηρεσιών.
«Εάν υπάρχουν πολύ τεταμένες καταστάσεις αύριο... θα πραγματοποιήσουμε επίσης επίταξη», είπε ο Borne.
«Υπάρχει μια μισθολογική συμφωνία που έχει υπογραφεί από οργανισμούς που εκπροσωπούν την πλειοψηφία των εργαζομένων (στη TotalEnergies)», είπε ο Borne.
« (Οι εργαζόμενοι) πρέπει να επιστρέψουν στη δουλειά».
Ο Borne είπε ότι η γενική έκπτωση στις τιμές των καυσίμων στα πρατήρια καυσίμων που εισήγαγε ως απάντηση στην έκρηξη των παγκόσμιων τιμών του πετρελαίου θα παραταθεί έως τα μέσα Νοεμβρίου.
Η έκπτωση των 30 λεπτών ανά λίτρο προηγουμένως επρόκειτο να μειωθεί στα 10 λεπτά την 1η Νοεμβρίου.
Η πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι είχε μιλήσει με τον διευθύνοντα σύμβουλο της TotalEnergies, Patrick Pouyanne, και ότι συμφώνησε να επεκτείνει την πρόσθετη έκπτωση της εταιρείας κατά 20 σεντς ανά λίτρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης