Τελευταία Νέα
Διεθνή

Grushko (Ρωσία): Το ΝΑΤΟ έχει ήδη ηττηθεί στην Ουκρανία – Καταρρέει το σχέδιο της «αντί – Ρωσίας»

Grushko (Ρωσία): Το ΝΑΤΟ έχει ήδη ηττηθεί στην Ουκρανία – Καταρρέει το σχέδιο της «αντί – Ρωσίας»
Είχαμε προειδοποιήσει ήδη από το 2007 ότι ένταξη της Ουκρανίας και Γεωργίας στο ΝΑΤΟ είναι ωρολογιακή βόμβα για την ευρωπαϊκή ασφάλεια είπε ο Grushko
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως το ΝΑΤΟ χάνει στην Ουκρανία καθώς το σχέδιο της να μετατρέψει την Ουκρανία σε «αντί – Ρωσία» καταρρέει διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Alexander Grushko.
«Το ΝΑΤΟ έχει ήδη ηττηθεί στην Ουκρανία.
Αυτή η ήττα συνδέεται με την κατάρρευση του σχεδίου μετατροπής της Ουκρανίας σε «αντί – Ρωσία».
Θέλω να πω ότι μετά το 2007, όταν το ΝΑΤΟ αποφάσισε στο Βουκουρέστι ότι η Γεωργία και η Ουκρανία θα γίνουν μέλη της Συμμαχίας, είχαμε πει ότι επρόκειτο για μια απόφαση που βάζει μια ωρολογιακή βόμβα στην καρδιά της ευρωπαϊκής ασφάλειας, και ότι εάν αυτή η απόφαση δεν επανεξεταστεί, τότε η βόμβα αυτή θα εκραγεί» υποστήριξε ο Grushko.

Το ΝΑΤΟ έσπρωξε το Κίεβο

Σύμφωνα με τον Grushko, το ΝΑΤΟ θα είχε αποφύγει τη σύγκρουση στην Ουκρανία, αλλά ήταν αυτή που ώθησε το Κίεβο να κλιμακώσει.
«Το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να είχε αποφύγει όλη αυτήν την καταστροφή, εάν η Συμμαχία, μετά το πραξικόπημα στο Κίεβο, αντί να παράσχει στρατιωτικό – τεχνολογική υποστήριξη στις αρχές του Κιέβου, τις ωθούσε στο να εφαρμόσουν τις συνθήκες του Μινσκ.
Αλλά ήταν σημαντικό για τη Συμμαχία να δαιμονοποιήσει τη Ρωσία και στην πραγματικότητα με τις απερίσκεπτες ενέργειες της ώθησε το Κίεβο να συνεχίσει αυτόν τον αδελφοκτόνο πόλεμο που αυτή εξαπέλυσε.
Η συνέχιση των βομβαρδισμών στο Donetsk και στο Luhansk και όλο αυτό το σενάριο δαιμονοποίησης της Ρωσίας εντάσσεται στην προσπάθεια δημιουργίας ενός μεγάλου εχθρού, χωρίς τον οποίο το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να υπάρξει» υποστηρίζει ο Grushko.

Ποιες είναι οι νίκες του ΝΑΤΟ;

Ο Ρώσος αναπληρωτής ΥΠΕΞ διερωτήθηκε επίσης για το ποιες είναι οι νίκες του ΝΑΤΟ.
«Όσον αφορά τις νίκες και τις ήττες της Συμμαχίας, δεν ξέρω τίποτα για νίκες.
Αλλά οι κοινωνικο – πολιτικές και γεωπολιτικές συνέπειες των στρατιωτικών παρεμβάσεων του ΝΑΤΟ είναι γνωστές σε όλους.
Όπως είναι για παράδειγμα τα διχασμένα Βαλκάνια, οι κατεστραμμένες Λιβύη και Συρία, ακόμα και το Αφγανιστάν, το κράτος για το οποίο το ΝΑΤΟ ήταν υπεύθυνο για 12 χρόνια, δείτε σε τι κατάσταση παραδόθηκε στη διεθνή κοινότητα» υποστήριξε ο Grushko.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης