Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Στο Αιγαίο ξανά τουρκικό πλοίο Oruc Reis με προορισμό την Αττάλεια - Έτοιμο για έρευνες νότια της Κρήτης

Στο Αιγαίο ξανά τουρκικό πλοίο Oruc Reis με προορισμό την Αττάλεια - Έτοιμο για έρευνες νότια της Κρήτης
Το Oruc Reis αναμένεται να κινηθεί στο κεντρικό Αιγαίο πριν φτάσει στην ανατολική Μεσόγειο

Απέπλευσε πριν από λίγες ώρες από τη Θάλασσα του Μαρμαρά το τουρκικό σκάφος Oruc Reisκαι κατευθύνεται στην περιοχή της Αττάλειας.
Aυτή τη στιγμή βρίσκεται στα Δαρδανέλια, κινείται με ταχύτητα 11 κόμβων και έχει τελικό προορισμό την Αττάλεια.
Το Oruc Reis αναμένεται να κινηθεί στο κεντρικό Αιγαίο πριν φτάσει στην ανατολική Μεσόγειο όπου η Τουρκία έχει δεσμεύσει τον μισό κόλπο της Αττάλειας από 25 Σεπτεμβρίου έως 24 Μαρτίου 2023 για τη διεξαγωγή ερευνών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος θα πραγματοποιήσει έρευνες σε περιοχές της «τουρκολιβυκής» ΑΟΖ, δηλαδή νότιας της Κρήτης, και συνοδεύεται από πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού...
Καταγραφή_394.JPG
Ατελέσφορη κάθε προσπάθεια διαλόγου όσο η Τουρκία απειλεί

Νωρίτερα από τη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε στείλει ένα νέο μήνυμα στην Άγκυρα και τον ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ.
«Όσο υπάρχει απειλή εδαφικής κυριαρχίας είναι ατελέσφορη κάθε προσπάθεια επικοινωνίας», ξεκαθάρισε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, μιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και σχολιάζοντας τις δηλώσεις του τούρκου ομολόγου του, Χουλουσί Ακάρ, για επανεκκίνηση της συζήτησης των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης