Διεθνή

Συναγερμός στη Λευκορωσία: Η Ρωσία στέλνει εκτάκτως ομάδα δυνάμεων - Lukashenko: «Ισχυροί φόβοι τρομοκρατικού χτυπήματος»

Συναγερμός στη Λευκορωσία: Η Ρωσία στέλνει εκτάκτως ομάδα δυνάμεων - Lukashenko: «Ισχυροί φόβοι τρομοκρατικού χτυπήματος»
Νωρίτερα την θέση πως η Λευκορωσία έχει τεθεί σε υψηλό συναγερμό υπό το φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος διατύπωσε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Alexander Lukashenko στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών που πραγματοποιείται στο Καζακστάν
Σχετικά Άρθρα

Ρωσικές μονάδες, που αποτελούν μέρος της περιφερειακής ομάδας στρατευμάτων της Λευκορωσίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, θα αρχίσουν να φτάνουν στη δημοκρατία τις επόμενες ημέρες όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή 14/10 ο Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Λευκορωσίας, συνταγματάρχης Tumar.
"Θεωρώ απαραίτητο να σημειώσω ότι κυριολεκτικά τις επόμενες ημέρες, στρατεύματα της ρωσικής συνιστώσας της περιφερειακής ομάδας στρατευμάτων (δυνάμεων) θα αρχίσουν να φτάνουν στο έδαφος της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας", η υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου Άμυνας παραθέτει τα λόγια του.
Η ανακοίνωση έρχεται μετά τις νωρίτερες δηλώσεις του προέδρου της Λευκορωσίας, Alexander Lukashenko ο οποίος μίλησε ανοικτά για τους φόβους περί τρομοκρατικού κτυπήματος στη χώρα του μετά τον πόλεμο της Ουκρανίας.
Ο Tumar διευκρίνισε ότι επί του παρόντος η απόφαση για τη δημιουργία μιας περιφερειακής ομάδας στρατευμάτων εφαρμόζεται προς το συμφέρον της ενίσχυσης της ασφάλειας και της άμυνας των λευκορωσικών συνόρων και της μείωσης της στρατιωτικής δραστηριότητας στις παραμεθόριες περιοχές. 
Ο Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου διευκρίνισε ότι θα βασίζεται σε λευκορωσικές μονάδες «σύμφωνα με το επιτελείο εν καιρώ ειρήνης», καθώς και σε μεμονωμένους σχηματισμούς της Ρωσίας. 
«Η περιφερειακή ομάδα στρατευμάτων του κράτους της Ένωσης είναι ένα αποκλειστικά αμυντικό έργο», τόνισε ο Tumar. 
Ενημέρωσε ότι οι προγραμματισμένες εκπαιδευτικές εκδηλώσεις μάχης θα πραγματοποιηθούν με τους αφιχθέντες Ρώσους στρατιωτικούς.
Ο εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου της Λευκορωσίας δήλωσε ότι εδώ και αρκετά χρόνια οι χώρες του ΝΑΤΟ χτίζουν το μαχητικό τους δυναμικό κοντά στα σύνορα της Λευκορωσίας. 
"Η στρατιωτική υποδομή βελτιώνεται στην Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής, μεταξύ άλλων μέσω της δημιουργίας νέων στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε άμεση γειτνίαση με τα σύνορά μας. Στις περιοχές που συνορεύουν με εμάς, σχηματίζονται σχηματισμοί που περιλαμβάνουν σύγχρονα επιθετικά όπλα", εξήγησε ο επιπλέον ο ίδιος.
Τα γεγονότα αυτά μαρτυρούν την αυξημένη απειλή για την ασφάλεια, η οποία απαιτεί άμεση δράση, κατέληξε ο υπαρχηγός ΓΕΣ.  

Lukashenko: Σε υψηλό συναγερμό η Λευκορωσία υπό τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος

Νωρίτερα την θέση πως η Λευκορωσία έχει τεθεί σε υψηλό συναγερμό υπό το φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος διατύπωσε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Alexander Lukashenko στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών που πραγματοποιείται στο Καζακστάν.
«Μετά την κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, έχει τεθεί σε ισχύ υψηλός συναγερμός για τρομοκρατικό «χτύπημα».
Για αυτό και εμείς έχουμε αρχίσει διαδικασίες για την ανάπτυξη μιας συμμαχικής στρατιωτικής δύναμης με τη Ρωσία, η οποία βασικά αποτελείται από το στρατό της Λευκορωσίας και που συμπληρώνεται από μονάδες της Ρωσικής Ομοσπονδίας» είπε ο Lukashenko.
Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες ημέρες ο πρόεδρος της Λευκορωσίας είχε αναφερθεί σε πληροφορίες για πιθανές επιθέσεις τρομοκρατικών ομάδων από την Ουκρανία, τη Λιθουανία και την Πολωνία.
Στις σημερινές του δηλώσεις ο Lukashenko προειδοποίησε πως τέτοιου είδους χτυπήματα θα μπορούσαν να γίνουν σε όλη την περίμετρο των κρατών που συνιστούν την Κοινοπολιτεία των Ανεξάρτητων Κρατών, αναφέροντας πως στόχος της Δύσης είναι να χωρίσει σε διάφορα τμήματα τον ευρασιατικό χώρο.

Πρόσχημα η Ουκρανία

«Δυστυχώς αυτό για το οποίο μιλούσαμε πολλά χρόνια έχει υλοποιηθεί.
Έχει γίνει πραγματικότητα.
Ένας πραγματικός υβριδικός πόλεμος έχει εξαπολυθεί εναντίον μας.
Η Ουκρανία είναι απλώς ένα πρόσχημα.
Ορισμένες χώρες έχουν εκπονήσει εκδικητικά σχέδια εδώ και πολύ καιρό, από τις πρώτες ημέρες της νίκης μας στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο ή ίσως και νωρίτερα» είπε ο Lukashenko, ο οποίος εξέφρασε ωστόσο τη βεβαιότητα του πως τα κράτη - μέλη της Κοινοπολιτείας έχουν όλα όσα χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν παγκόσμιες οικονομικές αναταραχές αλλά και εχθρικές κινήσεις.

www.bankingnews.gr 

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης