Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεσαίωνας: Το καθεστώς του Ιράν μπλοκάρει το ίντερνετ για την αντιμετώπιση των διαδηλώσεων και έκλεισαν 300.000 e-shops

Μεσαίωνας: Το καθεστώς του Ιράν μπλοκάρει το ίντερνετ για την αντιμετώπιση των διαδηλώσεων και έκλεισαν 300.000 e-shops
Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν επίσης αποκλειστεί από τα crypto πορτοφόλια τους

Το Ιράν οδήγησε στο κλείσιμο περίπου 300.000 καταστημάτων ηλεκτρονικού εμπορίου που εξαρτώνται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις επιχειρήσεις τους, ως αποτέλεσμα του περιορισμού και της αποσύνδεσης του διαδικτύου από την κυβέρνηση κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων σε εθνικό επίπεδο τον περασμένο μήνα, ανέφερε η Shargh .
Η κατάσταση για τις επιχειρήσεις που εξαρτώνται από το διαδικτυακό εμπόριο έχει γίνει τόσο ύπουλη που ορισμένες Ιρανές, διάσημες στη χώρα σε πλατφόρμες συμπεριλαμβανομένου του Instagram, φέρεται να έφυγαν από το Ιράν για να αναζητήσουν εναλλακτική δουλειά.
Κάποιοι φαίνεται να έχουν φύγει επειδή έγιναν αντιδημοφιλείς στους διαμαρτυρόμενους Ιρανούς επειδή δεν μίλησαν ανοιχτά κατά της καταστολής των διαδηλώσεων από τις αρχές.
Ο πιο διάσημος κριτικός φαγητού στο Διαδίκτυο του Ιράν, ο Hamid Sepidnam με καταγωγή από το Mashhad, ο οποίος έχει περισσότερους από 2 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram, ανακοίνωσε στο προσωπικό του κανάλι ότι έφυγε από την Τεχεράνη για το εξωτερικό. Ο food blogger τιμωρήθηκε από χιλιάδες στο Διαδίκτυο, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι δεν αντέδρασε εν μέσω διαμαρτυριών ενώ οι συνομήλικοί του μιλούσαν.
Ο Sepidnam είπε στο bne IntelliNews ότι η απόφασή του να αναχωρήσει δεν είχε «καμία σχέση με τις τρέχουσες διαμαρτυρίες». Δεν είχε ακόμη δημοσιεύσει μια δήλωση στο blog του "Mr Taster" για να εξηγήσει την έξοδό του.
Σύμφωνα με τον Shargh , πριν από την ανάφλεξη των διαδηλώσεων στη χώρα των 85 εκατομμυρίων στα μέσα Σεπτεμβρίου, ο όγκος των διαδικτυακών πωλήσεων του Ιράν ήταν περίπου 750 φορές μεγαλύτερος από τον ρυθμό των παραδοσιακών αγορών. Οι πωλήσεις μέσω Διαδικτύου πιστεύεται ότι αποτελούν πηγή εισοδήματος για 9 εκατομμύρια Ιρανούς.
Η παρέμβαση του καθεστώτος στο διαδίκτυο, η οποία συχνά ισοδυναμεί με σχεδόν ολοκληρωτικό κλείσιμο σε ολόκληρη τη χώρα, έχει προκαλέσει επίσης το κλείσιμο των αγορών κρυπτονομισμάτων του Ιράν. Υπολογίζεται ότι περίπου 12 εκατομμύρια Ιρανοί διαπραγματεύονταν σε αυτές τις αγορές.
Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αποκλειστεί από τα crypto πορτοφόλια τους.
Ωστόσο, ως απάντηση στην αυξανόμενη οργή μεταξύ των επιχειρήσεων και των εμπόρων κρυπτογράφησης που πλήττονται από το περιβάλλον της αγοράς εκτός σύνδεσης, ο επικεφαλής της ανεξάρτητης παράταξης στο ιρανικό κοινοβούλιο, Gholemreza Nouri Qazaljeh, δήλωσε: «Οι διακοπές και το φιλτράρισμα του Διαδικτύου μπορούν να δικαιολογηθούν για τις σημερινές συνθήκες στην κοινωνία δεδομένης της αναταραχής».
Και πρόσθεσε: «Ελπίζουμε ότι με την ομαλοποίηση των συνθηκών, το διαδίκτυο θα επιστρέψει στην προηγούμενη κανονική του κατάσταση. Φυσικά, δεν υπήρχε μεγάλη ικανοποίηση από την προηγούμενη κατάσταση του διαδικτύου, γιατί υπήρχε χαμηλή ταχύτητα και περιορισμένη πρόσβαση».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης