Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Άλμα για τη στερλίνα - Η κυβέρνηση Truss επανεξετάζει το φορολογικό σχέδιο

Βρετανία: Άλμα για τη στερλίνα - Η κυβέρνηση Truss επανεξετάζει το φορολογικό σχέδιο
Η στερλίνα σημείωσε ραγδαία άνοδο μετά από αναφορές ότι η πρωθυπουργός Liz Truss είναι έτοιμη να προβεί σε αλλαγές
Σχετικά Άρθρα

Άλμα καταγράφει η στερλίνα έναντι του δολαρίου μετά τις πληροφορίες ότι η βρετανική κυβέρνηση βρίσκεται σε συζητήσεις για την κατάργηση μέρους του μη χρηματοδοτούμενου πακέτου φορολογικών περικοπών.
Η βρετανική λίρα διαπραγματευόταν 1,5% υψηλότερα στα 1,1269 δολάρια κατά τη διάρκεια των απογευματινών συναλλαγών στο Λονδίνο, προτού περιορίσει τα κέρδη της λόγω των ισχυρών στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.
Η στερλίνα σημείωσε ραγδαία άνοδο μετά από αναφορές ότι η πρωθυπουργός Liz Truss είναι έτοιμη να προβεί σε αλλαγές στο δημοσιονομικό σχέδιο της κυβέρνησης.
Τα μακροπρόθεσμα κρατικά ομόλογα του Ηνωμένου Βασιλείου - γνωστά ως "gilts" - σημείωσαν άνοδο, ωθώντας τις αποδόσεις τους λίγο πάνω από το 4,41%.

Συζητήσεις για αλλαγές στις φοροελαφρύνσεις που σόκαραν τις αγορές

Το Sky News μετέδωσε ότι διεξάγονται συζητήσεις στην Downing Street σχετικά με το αν θα επανεξεταστούν ορισμένες από τις φοροελαφρύνσεις που συγκλόνισαν την αγορά και τις οποίες ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Kwasi Kwarteng στις 23 Σεπτεμβρίου.
Εκτιμάται ότι θα επανεξεταστούν οι αλλαγές στον εταιρικό φόρο και στον φόρο μερισμάτων, σύμφωνα με το CNBC.
Η Truss έχει επανειλημμένα υπερασπιστεί το ριζοσπαστικό οικονομικό σχέδιο της κυβέρνησης, παρά το γεγονός ότι τα προτεινόμενα μέτρα προκάλεσαν τριγμούς στις χρηματοπιστωτικές αγορές, καθώς οι επενδυτές πούλησαν τη λίρα και εγκατέλειψαν τα βρετανικά ομόλογα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης