Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νευρικότητα στις οι ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX +0,3% - Εν αναμονή των πρακτικών της Fed

Νευρικότητα στις οι ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX +0,3% - Εν αναμονή των πρακτικών της Fed
Πλήγμα στην εταιρική κερδοφορία - Η μετοχή της Philips σημείωσε βουτιά 8,1%
Σχετικά Άρθρα
Νευρικότητα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τα εταιρικά αποτελέσματα να φέρνουν στο προσκήνιο τις ανησυχίες για τον αντίκτυπο που έχουν οι πιο σφιχτές νομισματικές πολιτικές και ο υψηλός πληθωρισμός στην κερδοφορία των επιχειρήσεων.
Οι αγορές διέγραψαν τις πρωινές απώλειες μετά τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη, ενώ βρίσκονται εν αναμονή των πρακτικών της Fed απόψε και των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν την Πέμπτη.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,2% στις 12.244 μονάδες. 
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει οριακές μεταβολές στις 6.882 μονάδες, εν μέσω σύγχυσης για τις επόμενες κινήσεις της Bank of England.
Στις 5.841 μονάδες με κέρδη 0,1% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχωρεί 0,3% στις 20.666 μονάδες, από -1,4% νωρίτερα. 
O ΙBEX 35 στη Μαδρίτη καταγράφει πτώση 0,6% στις 7.310 μονάδες.
Στη Μόσχα ο δείκτης Moex καταγράφει πτώση 0,2% στις 1.947 μονάδες.
Tα futures των δεικτών της Wall Street ενισχύονται 0,8%, εν αναμονή των πρακτικών της Fed.
Η μετοχή της Philips σημείωσε βουτιά 8,1% καθώς η ολλανδική εταιρία τεχνολογίας ανακοίνωσε ότι αναμένει τα τριμηνιαία λειτουργικά κέρδη της να μειωθούν περίπου 60%.
Σχεδόν αμετάβλητες παραμένουν οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, με το ολλανδικό TTF Νοεμβρίου στα 158 ευρώ.
Ήπια άνοδο σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου.
Το brent διαμορφώνεται στα 94,75 δολ. το βαρέλι με άνοδο 0,5% και το αμερικανικό αργό στα 89,59 δολ. το βαρέλι, με κέρδη 0,3%.

Ευρωζώνη: Αύξηση 2,5% στη βιομηχανική παραγωγή τον Αύγουστο 2022, παρά την επικείμενη ύφεση

Αύξηση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης τον Αύγουστο 2022, καθώς οι κατασκευαστές τόνωσαν τις επενδύσεις παρά τους φόβους για επερχόμενη ύφεση.
Η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Eurostat, ανακοίνωσε ότι η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 1,5% σε μηνιαία βάση τον Αύγουστο και 2,5% σε ετήσια βάση.
Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν πολύ πιο μετριοπαθείς αυξήσεις της τάξης του 0,6% σε μηνιαία βάση και 1,2% σε ετήσια βάση, αφού η παραγωγή μειώθηκε τον Ιούλιο.
Οι κατασκευαστές παρήγαγαν επίσης περισσότερα καταναλωτικά αγαθά, ενώ μείωσαν την παραγωγή ενέργειας, σύμφωνα με τα στοιχεία.
Μεταξύ των μεγαλύτερων οικονομιών του μπλοκ, η βιομηχανική παραγωγή της Γαλλίας αυξήθηκε κατά 2,5%, της Ιταλίας αυξήθηκε κατά 2,3%, ενώ η παραγωγή στη Γερμανία μειώθηκε κατά 0,5%.

Βαθαίνει η κρίση στη Βρετανία - Στο χείλος της ύφεσης, απροσδόκητη επιβράδυνση του ΑΕΠ τον Αύγουστο 2022

Σε ύφεση οδεύει η οικονομία της Βρετανίας, καθώς τα στοιχεία έδειξαν ότι το ΑΕΠ συρρικνώθηκε απροσδόκητα τον Αύγουστο, εξέλιξη που κλιμακώνει την πίεση για την πρωθυπουργό Liz Truss να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της για επιτάχυνση της ανάπτυξης.
Η αδυναμία στη μεταποίηση και οι εργασίες συντήρησης στα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου της Βόρειας Θάλασσας, συνέβαλαν στην πτώση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος κατά 0,3% από τον Ιούλιο, ενώ η έκθεση έδειξε επίσης πώς η αλματώδης αύξηση του πληθωρισμού πλήττει τους καταναλωτές.
Δημοσκόπηση του Reuters μεταξύ οικονομολόγων είχε δείξει μηδενική ανάπτυξη.
Η αύξηση της παραγωγής του Ιουλίου αναθεωρήθηκε προς τα κάτω σε 0,1% από προηγούμενη εκτίμηση για 0,2%, ενώ τους τρεις μήνες έως τον Αύγουστο το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 0,3%, η πρώτη μείωση από τις αρχές του 2021, όταν η χώρα βυθίστηκε στην κρίση του κορωνοϊού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης