Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλλαγή φρουράς για Ρωσία στην Ουκρανία: Ο στρατηγός Surovikin νέος διοικητής των ρωσικών δυνάμεων

Αλλαγή φρουράς για Ρωσία στην Ουκρανία: Ο στρατηγός Surovikin νέος διοικητής των ρωσικών δυνάμεων
Η αλλαγή ακολουθεί την "καρατόμηση" νωρίτερα αυτή την εβδομάδα των διοικητών δύο εκ των πέντε στρατιωτικών περιφερειών της Ρωσίας - Για πάνω από τριάντα χρόνια, η καριέρα του Surovikin έχει στιγματιστεί από κατηγορίες για διαφθορά και βαναυσότητα»

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας όρισε τον στρατηγό Sergey Surovikin ως τον νέο γενικό διοικητή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου που επικαλείται το Reuters.
Η αλλαγή ακολουθεί την "καρατόμηση" νωρίτερα αυτή την εβδομάδα των διοικητών δύο εκ των πέντε στρατιωτικών περιφερειών της Ρωσίας.
«Ο στρατηγός Sergey Surovikin διορίστηκε να διοικήσει την κοινή ομάδα δυνάμεων στην περιοχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία με βάση την απόφαση του Ρώσου υπουργού Άμυνας» αναφέρεται.
Ο Surovikin υπηρέτησε νωρίτερα ως Διοικητής της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας της Ρωσίας και ηγήθηκε των ρωσικών στρατευμάτων στη Συρία.

«Διεφθαρμένος και βάναυσος»

O διορισμός αυτός σηματοδοτεί τον πρώτο επίσημο διορισμό ενιαίου διοικητή για το σύνολο των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.
Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ο στρατός ανακοίνωσε ότι ο στρατηγός Surovikin τέθηκε επικεφαλής των ρωσικών στρατευμάτων στη νότια Ουκρανία.
Νωρίτερα φέτος, το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε: «Για πάνω από τριάντα χρόνια, η καριέρα του Surovikin έχει στιγματιστεί από κατηγορίες για διαφθορά και βαναυσότητα».
Τον Φεβρουάριο του 2022 προστέθηκε στον κατάλογο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
1_512.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης