Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Erdogan: Όσο υπάρχουν τρομοκράτες στη βουλή της, είμαστε αρνητικοί στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Erdogan: Όσο υπάρχουν τρομοκράτες στη βουλή της, είμαστε αρνητικοί στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ
Αρνητική παραμένει η Τουρκία στην υποψηφιότητα της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ
Η Τουρκία παραμείνει αρνητική στην υποψηφιότητα της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ έως ότου εκπληρωθούν οι αξιώσεις της Άγκυρας για την υιοθέτηση από τη Στοκχόλμη μιας σκληρής στάσης έναντι "τρομοκρατικών οργανώσεων", ξεκαθάρισε ο πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Πράγα, στο περιθώριο της πρώτης συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, ο τούρκος πρόεδρος είπε πως "όσο τρομοκρατικές οργανώσεις διαδηλώνουν στους δρόμους της Σουηδίας και τρομοκράτες είναι παρόντες στο σουηδικό κοινοβούλιο, η προσέγγισή μας στο θέμα δεν θα είναι θετική".
Σε μια απόπειρα εξομάλυνσης των σχέσεων της Άγκυρας με τη Δαμασκό, ο Erdogan δήλωσε ότι δεν αποκλείει μελλοντική συνάντησή του με τον πρόεδρο της Συρίας Bashar al Assad.
"Επί του παρόντος, μια τέτοια συνάντηση δεν είναι στο πρόγραμμα. Αλλά δεν μπορώ να πω ότι είναι αδύνατον να συναντηθώ με τον Assad", είπε ο τούρκος πρόεδρος και συμπλήρωσε ότι μπορεί να γίνει "όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή".
Ενδεχόμενη εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Άγκυρας και Δαμασκού, θα άλλαζε τα δεδομένα στον δεκαετή εμφύλιο πόλεμο στη Συρία. Η τουρκική υποστήριξη ήταν ζωτικής σημασίας για τους αντικαθεστωτικούς στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας. Οι δυνάμεις του Assad, με την υποστήριξη της Ρωσίας και του Ιράν, συνέτριψαν τους εξεγερθέντες στην υπόλοιπη επικράτεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο