Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με επιλεκτικές κινήσεις κινείται υψηλότερα – Χαμηλός ο τζίρος

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με επιλεκτικές κινήσεις κινείται υψηλότερα – Χαμηλός ο τζίρος
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με άνοδο άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης. Ακολουθεί στα πρώτα λεπτά και η εγχώρια αγορά, η οποία έχει και άλλα πατήματα για να κινηθεί υψηλότερα, όπως τα καλά αποτελέσματα, την καλή ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας αλλά και τις προσδοκίες για deals. Στις 825 μονάδες με άνοδο 0,80% αλλά και χαμηλό τζίρο. Καλή εικόνα από τράπεζες, ΔΕΗ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Τέρνα Ενεργειακή.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με άνοδο άνω του 2% η Πειραιώς, καλή κίνηση και από Eurobank αλλά και από Εθνική, ενώ με μικρότερη άνοδο ακολουθεί η Alpha Bank.

JUMBO: Αύξηση 11% των πωλήσεων στο εννεάμηνο. Ήπια ανοδικά άνοιξε η μετοχή.

ΑΔΜΗΕ: Ενδιαφέρον από 4 για το 20% της Αριάδνη. Μεταξύ αυτών η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Τέλη Ιανουαρίου οι δεσμευτικές προσφορές.

ΔΕΗ: Συνεχίζει ανοδικά και ενισχύεται στο ξεκίνημα 1,5%.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως το deal αναμένεται να κλείσει μέχρι το τέλος του έτους με σημαντικό premium έναντι της τρέχουσας τιμής. Ίδωμεν… Με σημαντική άνοδο άνοιξε η μετοχή και ακόμα μεγαλύτερη η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, καθώς αυτή θα πουλήσει.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Δεν υπάρχει καμία δυνατή κίνηση στα πρώτα λεπτά. Συνεχίζει ανοδικά μετά τα πρόσφατα χαμηλά που έγραψε η Intrakat, ανοδικά και η Intracom.

PERFORMANCE TECHNOLOGIES (απάντηση): Εδώ είχαμε να κάνουμε με μία διαφορετική περίπτωση σε σύγκριση με τις μεγάλες σε αποτίμηση του Χ.Α. Η μετοχή ήταν στις επιλογές της στήλης, γιατί είδαμε δυνατό growth με χαμηλή αποτίμηση, την ώρα που είχαν αρχίσει να μεγαλώνουν οι αποτιμήσεις άλλων ομοειδών. Μάλιστα ήταν αρκετό καιρό πριν κάνει το split. Την είχαμε στις επιλογές με τιμή 8,6 ευρώ προ split ή 2,86 ευρώ σε προσαρμοσμένη και την αφαιρέσαμε λόγω ανόδου στα 13,80 ευρώ ή 4,6 ευρώ μετά το split. Πήγε και πιο πάνω αλλά τώρα είναι στα 3,47 ευρώ. Αρκετά κάτω από το σημείο εξόδου δηλαδή.

Επομένως, καλά κάνετε και μας τη θυμίζετε και συμπεριλαμβάνεται σε αυτές που κοιτάμε για να κάνουμε μία επικαιροποίηση των επιλογών μας. Στη χρήση 2021 είχε καθαρά κέρδη 3,47 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 28,7%. Στο εξάμηνο του 2022 δημοσίευσε 1,98 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 25%. Είχε επίσης αρνητικό καθαρό δανεισμό 7 εκατ. ευρώ περίπου. Η αποτίμηση είναι στα 48,2 εκατ. ευρώ. Παίζει με p/e 13,9 φορές για τη χρήση του 2021, το οποίο αν αφαιρέσουμε τα μετρητά είναι χαμηλότερο και αναμένεται με το growth που δείχνει το εξάμηνο να έχει ακόμα χαμηλότερο p/e για το 2022. Άρα είναι από τις φθηνές του κλάδου και ίσως έχει υποχωρήσει παραπάνω από αυτό που πρέπει.

PHOENIX VEGA MEZZ (απάντηση): Καίριο το ερώτημά σας. Με μία πρώτη ανάγνωση από όσα έχουν δημοσιευτεί για την απόφαση του Αρείου Πάγου, ναι, θα μπορούσε να δημιουργήσει θέμα στη συγκεκριμένη, αφού μπλοκάρει κάπως τους πλειστηριασμούς και ουσιαστικά δίνει τη δυνατότητα στους δανειολήπτες να κερδίσουν χρόνο. Θα πρέπει όμως να το ψάξουμε περισσότερο. Θα επανέλθουμε…

ΛΙΒΑΝΗΣ: Με μεγάλη καθυστέρηση δημοσίευσε αποτελέσματα χρήσης 2021 σύμφωνα με τα οποία οι πωλήσεις ανήλθαν στα 1,53 εκατ. ευρώ από 1,5 εκατ. ευρώ και η ζημία στα 2,28 εκατ. ευρώ από 2,52 εκατ. ευρώ. Αρνητικά κατά 17,4 εκατ. ευρώ τα ίδια κεφάλαια. Δεν νομίζουμε πως θα επιστρέψει στο Χ.Α. αφού έχει λήξει η προθεσμία δημοσίευσης εξαμηνιαίων αποτελεσμάτων 2022 και η εταιρεία δεν έχει δημοσιεύσει.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης