Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Η ενεργειακή αποκάλυψη για τον δύσκολο χειμώνα της χώρας έφτασε...αλλά πολύ νωρίς

Γερμανία: Η ενεργειακή αποκάλυψη για τον δύσκολο χειμώνα της χώρας έφτασε...αλλά πολύ νωρίς

Η ενεργειακή εξοικονόμηση έχει ήδη καθυστερήσει και η επικείμενη καταστροφή στον τομέα της φιλοξενίας είναι παρούσα.

Σχετικά Άρθρα
Ήταν ένας κρύος Σεπτέμβριος στην κεντρική Ευρώπη και περίπου τα μισά γερμανικά νοικοκυριά άνοιξαν την θέρμανση πολύ νωρίτερα από το συνηθισμένο.
Αυτό σημαίνει, όσον αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας, ότι είναι ήδη πίσω από το χρονοδιάγραμμα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.
Η ρυθμιστική αρχή δικτύου της Γερμανίας, η οποία θα είναι υπεύθυνη για τον δελτίο φυσικού αερίου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης για την προμήθεια, είπε ότι η οικιακή κατανάλωση ήταν πολύ υψηλή για να είναι βιώσιμη.
Η χρήση φυσικού αερίου από τις 18 εως τις 24 Σεπτεμβρίου, από τα γερμανικά νοικοκυριά και τη μικρή βιομηχανία ήταν 483 γιγαβατώρες, αυξημένη κατά 14,5% πάνω από τον μέσο όρο των τελευταίων τεσσάρων ετών, ανέφερε η Bundesnetzagentur.
«Οι αριθμοί για εκείνη την εβδομάδα είναι επομένως πολύ απογοητευτικοί», δήλωσε ο πρόεδρος της υπηρεσίας Klaus Mueller.
«Χωρίς σημαντική εξοικονόμηση στον ιδιωτικό τομέα κατανάλωσης, θα είναι δύσκολο να αποφευχθεί μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης το χειμώνα».
Οι λογαριασμοί ενέργειας έχουν σχεδόν διπλασιαστεί μέχρι στιγμής, αλλά πολλοί επαγγελματίες βλέπουν το κόστος του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας να αυξάνεται τέσσερις ή και δέκα φορές:
Το αυξανόμενο κόστος για την ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο θα έχει δραματικές συνέπειες για τη βιομηχανία.
Η ενεργειακή κρίση είναι μια «ολική καταστροφή» που θα μπορούσε να απειλήσει την ύπαρξη ολόκληρου του κλάδου, λέει ο Julius Wagner, Διευθυντής της Γερμανικής Ένωσης Ξενοδόχων και Εστιατορίων στην Έσση.
«Σε σύγκριση, η κρίση του κορωνοϊού ήταν μια βόλτα στο πάρκο».

Περίπου μία στις έξι επιχειρήσεις … αντιμετωπίζει τετραπλάσια έως δεκαπλάσια αύξηση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας

Ο Wagner ανέφερε ότι γνωρίζει επιχειρήσεις όπου το μηνιαίο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας έχει εκτοξευθεί από περίπου 500 σε 3.000 ευρώ το μήνα.
Φαίνεται σχεδόν βέβαιο ότι πολλά καταστήματα λιανικής θα κλείσουν μόνιμα τους επόμενους μήνες, καθώς η ενέργεια γίνεται εντελώς απρόσιτη και οι πελάτες αναγκάζονται να αφιερώσουν και το τελευταίο ευρώ για να κρατήσουν τα σπίτια τους ζεστά.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης