Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Βγαίνει στις αγορές με 3ετές sukuk, για πρώτη φορά από τον Μάρτιο 2022

Τουρκία: Βγαίνει στις αγορές με 3ετές sukuk, για πρώτη φορά από τον Μάρτιο 2022
Η Τουρκία επιστρέφει στις αγορές, για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2022
Σχετικά Άρθρα
Στις αγορές επιστρέφει η Τουρκία, για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2022, στον απόηχο της υποβάθμισής της πιστοληπτικής ικανότητας από την Standard & Poor's, εν μέσω ραγδαίας αύξησης του κόστους δανεισμού διεθνώς.
Η Τουρκία έχει προσλάβει τράπεζες για να οργανώσει την πώληση τριετών ισλαμικών ομολόγων σε δολάρια ΗΠΑ (sukuk), όπως προκύπτει από τραπεζικό έγγραφο.
Η Citi, η Dubai Islamic Bank, η Emirates NBD και η HSBC είναι κοινοί επικεφαλής διαχειριστές και bookrunners για την πώληση, η οποία θα ακολουθήσει την ανακοίνωση, ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς, αναφέρεται στο έγγραφο.

Στα 5 δισ. δολ. ο δανεισμός το 2022

Η Τουρκία δανείστηκε 3 δισ. δολάρια με απόδοση 7,25% τον Φεβρουάριο 2022, μέσω sukuk, ενώ ακολούθησε δανεισμός 2 δισ. δολ. μέσω πώλησης ευρωομολόγων τον Μάρτιο.
Ο δανεισμός για το 2022 ανήλθε στα 5 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, έναντι στόχου 11 δισ.
«Η έκδοση 3ετούς sukuk είναι σπάνια.
Ήταν μια καλή κίνηση να περιοριστεί η διάρκεια, αν και η Τουρκία θα χρειαστεί να πληρώσει ένα ασφάλιστρο πάνω από τα δευτερογενή επίπεδα, δεδομένης της οικονομικής κακοδιαχείρισης», σχολιάζει στο Bloomberg, ο Mohammad Ahsan, διευθύνων σύμβουλος επιτοκίων και σταθερού εισοδήματος της Mashreq Bank στο Ντουμπάι.
"Οι ισλαμικοί λογαριασμοί, ιδίως τα  funds που έχουν ρευστότητα, θα είναι πρόθυμοι να το αγοράσουν», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης