Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Απασφάλισε ο Roubini: Τα crypto είναι σκ***! Η μεγαλύτερη απάτη στην οικονομική ιστορία - Προσβολή για την κοπριά - Η υπόθεση Mashinsky

Απασφάλισε ο Roubini: Τα crypto είναι σκ***! Η μεγαλύτερη απάτη στην οικονομική ιστορία -  Προσβολή για την κοπριά - Η υπόθεση Mashinsky
Ο Mashinsky, πρώην επιχειρηματίας τηλεπικοινωνιών, μπορεί να αναγκαστεί να επιστρέψει τα 10 εκατομμύρια δολάρια που απέσυρε
Σχετικά Άρθρα
Εξοργισμένος σχετικά με τα κρυπτονομίσματα εμφανίστηκε σε πρόσφατο tweet του ο οικονομολόγος Nouriel Roubini με αφορμή την υπόθεση του ιδρυτή του Celsius Network,  Alex Mashinsky.
«Άλλη μια εγκληματική απάτη crypto που διαχειρίζεται ένας απατεώνας. Μίλησα μαζί του μια φορά σε μια εκδήλωση κρυπτογράφησης και έlege χαζομάρες όπως όλοι οι άλλοι άθλιοι που είναι σκ**. Το Crypto είναι η μεγαλύτερη απάτη στην οικονομική ιστορία! Ο ιδρυτής του Celsius Network απέσυρε 10 εκατομμύρια δολάρια πριν από την πτώχευση» έγραψε ο ίδιος.
Για να συνεχίσει σε επόμενο tweet του:

«Tο να αποκαλούμε τα κρυπτονομίσματα "shitcoins" μπορεί να είναι προσβολή για την κοπριά.
Τουλάχιστον αυτή είναι πολύτιμη ως φυσικό λίπασμα, ενώ τα τοξικά shitcoins είναι άχρηστα και μολύνουν το περιβάλλον.
Επομένως η πραγματική τους τιμή δεν είναι μηδέν. Είναι μάλλον αρνητική, δεδομένων των αρνητικών εξωτερικών επιπτώσεών τους».


Ο ιδρυτής του Celsius Network απέσυρε 10 εκατομμύρια δολάρια πριν από την πτώχευση

Τι ήταν αυτό που εξόργισε όμως τον οικονομόλογο και αναφέρθηκε με τους παραπάνω βαρείς χαρακτηρισμούς; 
Φυσικά η υπόθεση Celsius Network.

https___d1e00ek4ebabms.cloudfront.net_production_b012aa28-7b07-446c-80fb-1b5abb2b1db2.avif

 

Όπως γράφουν οι Financial Times, ο ιδρυτής του Celsius Network, Alex Mashinsky, απέσυρε 10 εκατομμύρια δολάρια από τον δανειστή κρυπτονομισμάτων λίγες εβδομάδες πριν η εταιρεία παγώσει τους λογαριασμούς πελατών καθώς οδηγούσε προς τη χρεοκοπία, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.
Οι αποσύρσεις κρυπτονομισμάτων από τον Mashinsky τον Μάιο έγιναν καθώς οι πελάτες απέσυραν τα περιουσιακά τους στοιχεία από την εταιρεία μαζικώς, τρομαγμένοι προφανώς από την αναταραχή στις αγορές κρυπτογράφησης και τις ανησυχίες για την οικονομική υγεία του Κελσίου .
Η Celsius πάγωσε τις αναλήψεις στις 12 Ιουνίου, αφήνοντας εκατοντάδες χιλιάδες ιδιώτες επενδυτές ανίκανους να έχουν πρόσβαση στις αποταμιεύσεις τους.
Η εταιρεία κήρυξε πτώχευση τον Ιούλιο με μια τρύπα 1,2 δισ. δολαρίων στον ισολογισμό της.
Η επιχείρηση έφτασε στο ανώτατο όριο πέρυσι των περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης αξίας 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων που κατατέθηκαν από πελάτες που προσελκύονταν από τα υπερμεγέθη επιτόκια που προσέφερε η Celsius, μερικά έως και 18%, σε ορισμένα κρυπτονομίσματα .
Οι αποκαλύψεις για την απόσυρση θα εντείνουν τον έλεγχο του Mashinsky, ο οποίος παραιτήθηκε από διευθύνων σύμβουλος την Τρίτη 4/10, και θα εγείρουν ερωτήματα σχετικά με το πότε ήξερε ότι το Celsius δεν θα μπορούσε να επιστρέψει τα περιουσιακά στοιχεία των πελατών.
Λεπτομέρειες για τις συναλλαγές του Mashinsky πρόκειται να υποβληθούν στο δικαστήριο από την Celsius τις επόμενες ημέρες στο πλαίσιο μιας ευρύτερης αποκάλυψης από την εταιρεία των οικονομικών της υποθέσεων.
Ένας εκπρόσωπος του Mashinsky είπε ότι αυτός και η οικογένειά του εξακολουθούσαν να έχουν παγώσει 44 εκατομμύρια δολάρια περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης με Celsius ακόμη και μετά τις αναλήψεις, τα οποία είχε αποκαλύψει οικειοθελώς στην επίσημη επιτροπή ακάλυπτων πιστωτών (UCC) στη διαδικασία πτώχευσης.
«Στα μέσα έως τα τέλη Μαΐου 2022, ο κ. Mashinsky απέσυρε ένα ποσοστό κρυπτονομισμάτων στον λογαριασμό του, μεγάλο μέρος του οποίου χρησιμοποιήθηκε για την πληρωμή πολιτειακών και ομοσπονδιακών φόρων. Στους εννέα μήνες που προηγήθηκαν αυτής της απόσυρσης, κατέθεσε με συνέπεια κρυπτονομίσματα σε ποσά που έφταναν συνολικά όσα απέσυρε τον Μάιο», είπε ο εκπρόσωπος.
«Συνεχίζει να δεσμεύεται να συνεργάζεται και να ενώνει την κοινότητα γύρω από ένα σχέδιο ανάκαμψης που θα μεγιστοποιήσει τα νομίσματα και τη ρευστότητα για όλους», πρόσθεσαν.
Ο Mashinsky, 56 ετών, συνίδρυσε την Celsius το 2017 και ήταν το δημόσιο πρόσωπο της εταιρείας, εμφανιζόταν με βίντεο στο YouTube, όπου έδινε το μήνυμά του για οικονομική απελευθέρωση από το τραπεζικό ίδρυμα.
Στα τέλη του 2021,  το Celsius αποτιμήθηκε σε 3 δισεκατομμύρια δολάρια καθώς συγκέντρωσε 600 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχές από την αμερικανική επενδυτική εταιρεία WestCap και το δεύτερο μεγαλύτερο συνταξιοδοτικό ταμείο του Καναδά Caisse de dépôt et placement du Québec.
Παρά τη δημόσια αισιοδοξία του Mashinsky, η εταιρεία πάλευε στα παρασκήνια με αδύναμα εσωτερικά συστήματα διαχείρισης των περιουσιακών της στοιχείων και μερικές φορές πλήρωνε περισσότερους τόκους στους πελάτες από ό,τι έβγαζε από δανεισμό.


Καταγραφή_11111111_1.PNG

 

Η εταιρεία αντιμετώπισε τεράστιες εκροές περιουσιακών στοιχείων τον Μάιο 2022, καθώς οι αγορές κρυπτονομισμάτων κλονίστηκαν από την κατάρρευση δύο αλληλένδετων κρυπτονομισμάτων, του terraUSD και του Luna.
Ο χαμός τους ξεκίνησε μια σειρά αποτυχιών σε ολόκληρο τον κλάδο.
Λίγες μέρες πριν η  Celsius Network, παγώσει τις αναλήψεις, ο δανειστής κρυπτονομισμάτων καθησύχασε τους πελάτες ότι είχε επαρκή αποθέματα.
Ο Mashinsky, πρώην επιχειρηματίας τηλεπικοινωνιών, μπορεί να αναγκαστεί να επιστρέψει τα 10 εκατομμύρια δολάρια που απέσυρε.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ, οι πληρωμές από μια εταιρεία στις 90 ημέρες πριν από την πτώχευση της - ή ένα έτος για μεταφορές σε εμπιστευτικούς παράγοντες - μπορούν να ανακληθούν προς όφελος όλων των πιστωτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης