Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γενέθλια 48 ετών στη ΝΔ με γκρίνια για το ιδεολογικό στίγμα του κόμματος και τα άλυτα μέτωπα ακρίβειας και ενεργειακής κρίσης

Γενέθλια 48 ετών στη ΝΔ με γκρίνια για το ιδεολογικό στίγμα του κόμματος και τα άλυτα μέτωπα ακρίβειας και ενεργειακής κρίσης
Από τον Εθνάρχη... στον Μητσοτάκη πως η ΝΔ από δεξιό κόμμα εξελίχθηκσε σε ιδεολογικό συνονθύλευμα

Γενέθλια με γκρίνιες θα κάνει σήμερα 4 Oktvbr;ioy 2022 το κυβερνών κόμμα καθώς η ΝΔ κλείνει τα 48 χρόνια από την ίδρυση της από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προετοιμάζει μία πανηγυρική ομιλία για το βράδυ σήμερα στις 4/10 στα γραφεία του κόμματος αλλά η αλήθεια είναι ότι όσο ποτέ, η ΝΔ έχει χάσει το ιδεολογικό στίγμα που είχε το κόμμα επί Καραμανλή, οι βουλευτές έχουν μεγάλα παράπονα για την στροφή του κόμματος στην κεντροαριστερά ενώ υπάρχει μεγάλη γκρίνια καθώς τα 2 μεγάλα μέτωπα, ακρίβεια και ενεργειακό κόστος φέρνουν τους βουλευτές και τα στελέχη αντιμέτωπα με μεγάλη δυσαρέσκεια.

Ανοικτή αμφισβήτηση Κυρανάκη σε υπουργούς, βέτο σε τροπολογία από Πιπιλή


Καταρχάς, να πούμε ότι σήμερα 4/10-/2022 στις 11.00 θα υπάρξει συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και όλα δείχνουν ότι δεν θα είναι ομαλή.
Υπάρχει γκρίνια που έχει διαφανεί από νωρίς.
Πρώτα απ’ όλα ο Κώστας Κυρανάκης άφησε σοβαρά υπονοούμενα ότι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους οι υπουργοί Νίκη Κεραμέως και Τάκη Θεοδωρικάκο για να καλυτερέψει η κατάσταση στα ελληνικά πανεπιστήμια λέγοντας το εξής απλό και σοβαρό «ότι η ΝΔ πια κλείνει 3,5 χρόνια στην κυβέρνηση, δεν μπορούμε να κατηγορούμε τον ΣΥΡΙΖΑ για τα πανεπιστήμια»…
Από εκεί και πέρα η Φωτεινή Πιπιλή διαφωνεί κάθετα με τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με το ευνοϊκό – λόγω κορωνοιού- καθεστώς για τα τραπεζοκαθίσματα στους δημοτικούς χώρους το οποίο, όμως, είναι εις βάρος των πολιτών.

Σοβαρά παράπονα από βουλευτές για τις υποκλοπές


Παράλληλα, Κακλαμάνης, Τζαβάρας, Ρουσόπουλος και Όλγα Κεφαλογιάννη έχουν διαφωνήσει σε καίρια ζητήματα στο θέμα των υποκλοπών και έχουν δείξει ότι δεν εμπιστεύονται τους χειρισμούς του Μαξίμου για το θέμα.
Εν των μεταξύ, στις συζητήσεις βουλευτών με τον Γιάννη Μπρατάκο έχουν παρατηρηθεί μεγάλα παράπονα για την μεγάλη χρήση εξωκοινοβουλευτικών στελεχών (25 περίπου) σε κυβερνητικές θέσεις.
Τα ίδια λένε και βουλευτές στην Ντόρα Μπακογιάννη που έχει αναλάβει ρόλο άτυπου μεσάζοντα στην κοινοβουλευτική ομάδα.
Η κεντρώα στροφή και η εμμονή σε κεντρώα πρόσωπα ενοχλεί.

Στα κάγκελα βουλευτές απέναντι σε προβεβλημένα στελέχη


Εξίσου μεγάλο ζήτημα στους βουλευτές δημιουργεί και η κάθοδος κάποιων δυνατών πολιτικών σε κρίσιμες περιφέρειες.
Όπως για παράδειγμα, συζητείται αρνητικά από άλλους βουλευτές της Α΄ Αθήνας, η σκέψη του Πρωθυπουργού να εντάξει τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στην Α Αθήνας.
Ένα δυνατό στέλεχος απέναντι σε στελέχη λιγότερα γνωστά.
Αλλά και τη Ματίνα Παγώνη στη Β Αθήνας που έχει κερδίσει δημοσιότητα λόγω πανδημίας.

Ανήσυχοι για τη ΝΔ Σαμαράς-Καραμανλής


Για Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή. Τα έχουμε ξαναγράψει. Είναι και οι δύο ανήσυχοι και δυσαρεστημένοι από το τρόπο που πάει να περάσει στα ψιλά η υπόθεση των υποκλοπών η οποία έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη τους στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Την θεωρούν θεσμικό ατόπημα που πρέπει να διερευνηθεί. Ειδικά ο δεύτερος θεωρεί ότι οι σκιές της υπόθεσης θα λειτουργήσουν αρνητικά για τον δημοκρατικό ψηφοφόρο της ΝΔ.

Λευκή πετσέτα από Άδωνι


Την ίδια ώρα, τα μέτωπα της ακρίβειας και του ενεργειακού κόστους για την ελληνική οικογένεια παραμένουν οξυμένα.
Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης με πρόσφατες δηλώσεις ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι θα έχουμε το επόμενο διάστημα αυξήσεις τιμών και ότι δεν μπορούν να συγκρατηθούν οι τιμές εύκολα.
Αρα η δήλωση αυτή ισοδυναμεί με λευκή πετσέτα…

Χαστούκι από Ε.Ε για το πλαφόν


Στην Ευρωπαϊκή Ένωση από την στιγμή που δεν προχώρησε η άποψη Μητσοτάκη για πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου, δεν μπορούμε να περιμένουμε ουσιαστική βοήθεια.
Ήταν ένα μικρό χαστούκι για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς που είχαν ποντάρει σε αυτή τη λύση. Οι τιμές του φυσικού αερίου θα παραμείνουν αυξημένες και τώρα θα αυξηθούν και οι τιμές στο πετρέλαιο επειδή ο ΟΠΕΚ δεν θα ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση πετρελαίου.

Αυξημένος πληθωρισμός, αυξημένα τα παράπονα

Ο πληθωρισμός, λόγω αυξημένης ρευστότητας το καλοκαίρι αλλά φυσικά και λόγω αυξημένων τιμών σε προϊόντα, ανέβηκε πάλι στο 12,1% τον Σεπτέμβριο από 11,2% τον Αύγουστο 2022.
Και θα παραμείνει υψηλός γιατί έρχεται ένας δύσκολος χειμώνας, η Ευρώπη παλινωδεί χωρίς να παίρνει αποφάσεις στήριξης στις χώρες.
Όλα τα παραπάνω, έρχονται ως παράπονα και ως κλίμα και στους βουλευτές που τώρα το χειμώνα θα βρεθούν προ μεγάλης δυσαρέσκειας από τον κόσμο και το αρνητικό κλίμα θα το μεταδώσουν και στον Πρωθυπουργό. Το σίγουρο είναι ότι η ΝΔ του Εθνάρχη δεν έχει καμία σχέση με τη ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης