Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Επιταγή δισεκατομμυρίων από τις ασφαλιστικές για καιρικές καταστροφές

Επιταγή δισεκατομμυρίων από τις ασφαλιστικές για καιρικές καταστροφές

Οι καιρικές καταστροφές δεν θα αργήσουν να φτάσουν στην Ελλάδα

Από 42 έως και 57 δισεκατομμύρια δολάρια θα κοστίζει στις ασφαλιστικές ο τυφώνας ΙΑΝ που έπληξε την Φλόριντα και την Νότια Καρολίνα στις ΗΠΑ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Verisk, με τις περισσότερες ζημιές να αποδίδονται στην ταχύτητα των ανέμων.
Στο ποσό αυτό δεν  περιλαμβάνονται οι επιπτώσεις από τον κοινωνικό πληθωρισμό και οι διαφορές που μπορεί προκύψουν από δικαστικές διαμάχες μεταξύ ασφαλιστικών και ασφαλισμένων.

Νέες δικαστικές διαμάχες με ασφαλιστικές

Ο τυφώνας ΙΑΝ θα καταστρέψει οικονομικά αμέτρητα νοικοκυριά στην Φλόριντα των οποίων τα σπίτια δεν ήταν ασφαλισμένα για πλημμύρα όταν τα κύματα από τον Ωκεανό πλημμύρισαν και κατέστρεψαν την περιοχή, αποτελειώνοντας ότι υπήρχε με τις ισχυρές βροχοπτώσεις.
Υπό το πρίσμα ότι το Εθνικό Πρόγραμμα Ασφάλισης Πλημμύρας στις ΗΠΑ περιλαμβάνει ένα κλάσμα καλύψεων έναντι πλημμύρας σε παράκτιες περιοχές, αναμένεται να υπάρξουν δικαστικές διαμάχες με αγωγές για υψηλότερες αξιώσεις από ασφαλιστικές, ανεβάζοντας το κόστος των ζημιών για τις ασφαλιστικές στα 60 δισεκατομμύρια.
Οι πρώτες εκτιμήσεις ζημιών περιλαμβάνουν,  απώλειες σε οικιστικές, βιομηχανικές και εμπορικές ιδιοκτησίες και αυτοκίνητα, απώλειες περιεχομένου, απώλειες που θα προέλθουν από τον πληθωρισμό στην εργασία και τα υλικά, καθώς και οι επιπτώσεις από την αυξημένη ζήτηση για ανοικοδόμηση.

Η ασφάλιση πλημμύρας δεν καλύπτει ανεφοδιασμό τροφίμων

Οι άνεμοι ταχύτητας 150 κόμβων άφησαν σε έκταση περίπου 30 μιλιών κάπου 8.000 νοικοκυριά χωρίς τροφή που ναι μεν έχουν ασφαλιστικές καλύψεις αλλά οι καλύψεις έναντι πλημμύρας δεν περιλαμβάνουν τον ανεφοδιασμό των τροφίμων.
Η περιοχή χωρίς την στήριξη των ασφαλιστικών θα ερημώσει αναφέρουν οι τοπικές αρχές.

Τι συστήνουν οι ασφαλιστικές προς άπαντες ασφαλισμένους

Εάν κάποιος είναι ιδιοκτήτης σπιτιού που βρίσκεται σε επιρρεπή περιοχή σε τυφώνες, ανεμοστρόβιλους, πλημμύρες, χαλάζι ή πυρκαγιές, το σημαντικότερο είναι να γνωρίζει τι καλύπτει και τι εξαιρεί το ασφαλιστήριο συμβόλαιο
Επίσης να αποσαφηνιστεί ποιο είναι το ποσοστό απαλλαγών που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες και στην ασφάλιση κατοικίας καθώς ορισμένα συμβάντα καιρικών καταστροφών καλύπτονται και άλλα όχι.

Ελ.Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης