Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραζιλία: Ικανοποίηση στο χρηματιστήριο του Σάο Πάολο για το ποσοστό του Bolsonaro, +5% ο δείκτης Ibovespa

Βραζιλία: Ικανοποίηση στο χρηματιστήριο του Σάο Πάολο για το ποσοστό του Bolsonaro, +5% ο δείκτης Ibovespa
Όποιος κι αν είναι ο νικητής του δεύτερου γύρου, θα κυβερνήσει με ένα Κογκρέσο πιο δεξιό, πιο φιλελεύθερο, με θέσεις υπέρ της αγοράς
Σχετικά Άρθρα

Το χρηματιστήριο του Σάο Πάολο κατέγραψε άνοδο πάνω από 5% σήμερα, δύο ώρες προτού ολοκληρώσει τη συνεδρίασή του, την επομένη του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη χώρα, στις οποίες ο απερχόμενος δεξιός πρόεδρος Zair Bolsonaro απέσπασε ποσοστό καλύτερο από το αναμενόμενο.
Ο δείκτης Ibovespa κατέγραφε άνοδο 5,20% στις 15.30 τοπική ώρα (21.30 ώρα Ελλάδας) και διαμορφωνόταν στις 115.762 μονάδες, με τους επενδυτές να εκφράζουν ικανοποίηση επίσης για μια άνοδο των υπερσυντηρητικών στο Κογκρέσο με την ελπίδα ότι θα συνεχιστούν οι φιλελεύθερες πολιτικές στην οικονομία.
Την Κυριακή, ο δεξιός Zair Bolsonaro έλαβε το 43% των ψήφων, πίσω από τον κεντροαριστερό πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας Luis Ignacio Lula da Silva (48%), μια διαφορά αρκετά μικρότερη από αυτήν που προέβλεπαν οι δημοσκοπήσεις.
Οι κοινές μετοχές του μεγάλου δημόσιου ομίλου Petrobras εκτινάχθηκαν πάνω από 7%.
Αυτές οι αυξήσεις των τιμών εξηγούνται από το γεγονός ότι «όποιος κι αν είναι ο νικητής (του δεύτερου γύρου στις 30 Οκτωβρίου) θα πρέπει να κυβερνήσει με ένα Κογκρέσο πιο δεξιό, πιο φιλελεύθερο, με θέσεις υπέρ της αγοράς, και το οποίο θα έχει μεγάλη βαρύτητα», εξηγεί ο οικονομολόγος Igor Macento de Lucena.
Το Φιλελεύθερο Κόμμα (PL) του Zair Bolsonaro έχει πλέον 99 έδρες αντί για 76 στη Βουλή των Αντιπροσώπων και έγινε το κόμμα με τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση στη Γερουσία λαμβάνοντας 15 έδρες σε σύνολο 81, έναντι 7 εδρών που είχε προηγουμένως.
Επιπλέον, τα κόμματα του κέντρου σημείωσαν άνοδο, ενώ το Κόμμα Εργαζόμενων (PT) του Lula σημείωσε μικρότερη πρόοδο από την αναμενόμενη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης