Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Γερμανία: Κοινή ομάδα με Δανία και Σουηδία για τη διερεύνηση των διαρροών σε Nord Stream I και ΙΙ

Γερμανία: Κοινή ομάδα με Δανία και Σουηδία για τη διερεύνηση των διαρροών σε  Nord Stream I και ΙΙ

«Όλες οι ενδείξεις οδηγούν προς μια πράξη δολιοφθοράς εναντίον των αγωγών (φυσικού αερίου) Nord Stream», υπογράμμισε η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Nancy Faeser

Σχετικά Άρθρα

Η Γερμανία θα συστήσει κοινή ομάδα με τη Δανία και τη Σουηδία προκειμένου να ερευνήσουν την αιτία για τις διαρροές που εντοπίστηκαν στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream, ανακοίνωσε σήμερα η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Nancy Faeser .
Στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τους ομολόγους του της Δανίας και της Σουηδίας ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz  δήλωσε την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου ότι η χώρα του «στηρίζει την κοινή έρευνα» των δύο χωρών για τις υποθαλάσσιες εκρήξεις στις οποίες οφείλονται, όπως σημείωσε, οι διαρροές στους αγωγούς, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

«Πράξη δολιοφθοράς» - Περιπολίες σε Βόρεια Θάλασσα και Βαλτική

Η Faeser δήλωσε στην εφημερίδα Bild am Sonntag ότι συμφώνησε με τους ομολόγους του της Δανίας και της Σουηδίας πως η έρευνα θα πρέπει να πραγματοποιηθεί «από μια κοινή ομάδα στο πλαίσιο των κανόνων της ΕΕ», με τη συμμετοχή μελών από τρίτες χώρες.
«Όλες οι ενδείξεις οδηγούν προς μια πράξη δολιοφθοράς εναντίον των αγωγών Nord Stream», υπογράμμισε η Γερμανίδα υπουργός.
Οι δυνάμεις ασφαλείας παρακολουθούν «με αυξημένη επαγρύπνηση» τις ενεργειακές υποδομές της Γερμανίας, επεσήμανε η ίδια, αν και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με απειλές που να έχουν στόχο γερμανικές υποδομές.
Η ίδια δήλωσε στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung ότι η γερμανική αστυνομία πραγματοποιεί περιπολίες στη Βόρεια Θάλασσα και τη Βαλτική «με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις» και σε συνεργασία με τις γειτονικές χώρες μετά τις εκρήξεις στους δύο αγωγούς.
Έκθεση που παρέδωσαν χθες στον ΟΗΕ η Σουηδία και η Δανία ανέφερε ότι «βάσει όλων των διαθέσιμων πληροφοριών, οι εκρήξεις αυτές οφείλονται σε σκόπιμη ενέργεια», χωρίς ωστόσο να υποδεικνύουν συγκεκριμένη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Parse error: syntax error, unexpected end of file in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/views/ad_prestitial78.php on line 85