Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Μολδαβία: Η Gazprom διεμήνυσε ότι οι προμήθειες φυσικού αερίου τον Οκτώβριο θα μειωθούν κατά 30%

Μολδαβία: Η Gazprom διεμήνυσε ότι οι προμήθειες φυσικού αερίου τον Οκτώβριο θα μειωθούν κατά 30%
Φόβοι για πλήρη διακοπή της ροής του φυσικού αερίου
Σχετικά Άρθρα

Η ρωσική Gazprom διαμήνυσε στη Μολδαβία ότι οι προμήθειες φυσικού αερίου τον Οκτώβριο θα μειωθούν κατά 30%, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του μικρού πρώην σοβιετικού έθνους, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters το Σαββατο 1 Οκτωνρίου 2022.
Ο Andrei Spinu, σε ανάρτησή του στο Telegram, ανακοίνωσε ότι η κατάσταση ήταν παρόμοια με αυτό που συνέβη τον Οκτώβριο του 2021, όταν κόπηκαν επίσης οι ρωσικές προμήθειες για τον μήνα.
Η διαφορά είναι ότι η κρατική εταιρεία φυσικού αερίου Moldovagaz έχει τώρα μια δεσμευτική σύμβαση με την Gazprom την οποία πρέπει να εκπληρώσει η ρωσική εταιρεία, επισήμανε.
Νωρίτερα, ο διευθυντής της Moldovagaz Vadim Ceban ανακοίνωσε ότι η εταιρεία είχε εξοφλήσει το υπόλοιπο της καθυστερημένης προκαταβολής στη Gazprom για τις προμήθειες φυσικού αερίου τον Σεπτέμβριο.
Η εταιρεία κατέβαλε στην Gazprom 23,9 εκατομμύρια δολάρια την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2022, εξυπηρετώντας πλήρως την οφειλή των 35,9 εκατομμυρίων δολαρίων, έγραψε ο Ceban.
Υπήρχαν φόβοι στη Μολδαβία ότι η Gazprom θα μπορούσε να διακόψει την παροχή φυσικού αερίου σε μια από τις φτωχότερες χώρες της Ευρώπης από την 1η Οκτωβρίου 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης