Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Erdogan: Ξέρουμε ποιος έστρεψε την Ελλάδα κατά πάνω μας 100 χρόνια μετά - Εξοπλίζει νησί με μη στρατιωτικό καθεστώς

Erdogan: Ξέρουμε ποιος έστρεψε την Ελλάδα κατά πάνω μας 100 χρόνια μετά - Εξοπλίζει νησί με μη στρατιωτικό καθεστώς

«Η Τουρκία δεν έχει την πολυτέλεια να κλείνεται, να απομονώνεται από τον έξω κόσμο και να παρακολουθεί τα γεγονότα στην περιοχή της γραπωμένη στον φράχτη», είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του στην εθνοσυνέλευση

 

Σχετικά Άρθρα

Mε νέες εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας υψώνει τους τόνους πάλι σήμερα Σάββατο 01/10 ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan, καλώντας την χώρα μας να απέχει από προκλήσεις που θα οδηγήσουν την ίδια και τον λαό της στην καταστροφή.
«Ξέρουμε πολύ καλά ποιος εξαπέλυσε την Ελλάδα ξανά πάνω μας μετά από 100 χρόνια» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρόεδρος κατά την εναρκτήρια ομιλία του στην έναρξη των εργασιών της τουρκικής εθνοσυνέλευσης.
«Γνωρίζουμε το παιχνίδι που παίζεται με αυτόν τον τρόπο», πρόσθεσε, τονίζοντας σε άλλο σημείο πως, «η ενθάρρυνση που δείχνουν προς την Ελλάδα, η οποία εξοπλίζει νησί με μη στρατιωτικό καθεστώς στο Αιγαίο, έρχεται σε αντίθεση με κάθε λογική και είναι αντίθετη με την ιδέα της συμμαχίας (του ΝΑΤΟ)».
Αφορμή για το νέο  παραλλήρημα ήταν οι όροι που έθεσε ο Αμερικανός Γερουσιαστής Bob Menedez στην Τουρκία για τα F-16.

Δεν υπάρχει μετατόπιση άξονα

Στην ίδια ομιλία ο Τούρκος πρόεδρος απέκλεισε ισχυρισμούς ότι η χώρα του βιώνει μια αλλαγή άξονα.
«Κάποιοι κύκλοι προσπαθούσαν να παρουσιάσουν τις πρωτοβουλίες μας στην εξωτερική πολιτική ως «μετατόπιση άξονα».
Ωστόσο, η Τουρκία δεν βιώνει μετατόπιση άξονα· ενισχύει τον δικό της άξονα έχοντας ταυτόχρονα διαφορετικές διπλωματικές σχέσεις στον κόσμο με βάση τα εθνικά μας συμφέροντα», δήλωσε ο Erdogan στο κοινοβούλιο στην πρωτεύουσα Άγκυρα.
Τοποθετημένη στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, η Τουρκία επηρεάζεται σημαντικά από τις παγκόσμιες εξελίξεις, είπε.

«Η Τουρκία δεν έχει την πολυτέλεια να κλείνεται, να απομονώνεται από τον έξω κόσμο και να παρακολουθεί τα γεγονότα στην περιοχή της γραπωμένη στον φράχτη», πρόσθεσε.

Ο Erdogan χαρακτήρισε την πολιτική της Άγκυρας ως «εποικοδομητική και ενεργή», αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία για την επίλυση παγκόσμιων και περιφερειακών προβλημάτων.
Υπογράμμισε ότι η Τουρκία δεν «επιδιώκει κλιμάκωση» με άλλες χώρες, ούτε θα υποκύψει στην πίεση από όπου κι αν προέρχεται.
«Υπερασπιζόμαστε σθεναρά τα δικαιώματα της Τουρκίας σε όλους τους τομείς με μια έντιμη, υπομονετική, αποφασιστική και συνετή στάση», είπε, υποσχόμενος να μην βλάψουμε την αξιοπρέπεια του έθνους.

Δίκαιος διαιτητής

Σχετικά με τον συνεχιζόμενο πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, ο Erdogan είπε ότι η Τουρκία επέλεξε την ειρήνη, τον διάλογο εξαίροντας την επιλογή της να είναι ένας «δίκαιος διαιτητής».
«Δεδομένων των στενών μας σχέσεων με τις δύο χώρες, προτιμήσαμε να προσπαθήσουμε να τερματίσουμε τον πόλεμο αντί να πυροδοτούμε τη φωτιά και να υποκινούμε την εξέγερση», είπε.
Η Τουρκία, ο ΟΗΕ, η Ρωσία και η Ουκρανία υπέγραψαν συμφωνία στην Κωνσταντινούπολη στις 22 Ιουλίου για την επανέναρξη των εξαγωγών σιτηρών από τρία ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, τα οποία σταμάτησαν μετά την έναρξη του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας τον Φεβρουάριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης