Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αδιάψευστη επιστημονική επιβεβαίωση από BMJ: Ο εμβολιασμός για Covid προκαλεί διαταραχή της εμμήνου ρύσεως

Αδιάψευστη επιστημονική επιβεβαίωση από BMJ: Ο εμβολιασμός για Covid προκαλεί  διαταραχή της εμμήνου ρύσεως
H νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου στο British Medical Journal (BMJ) επιβεβαίωσε τα αποτελέσματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια προηγούμενων εργασιών που δημοσιεύθηκαν τον Ιανουάριο
Σχετικά Άρθρα

Μετά την έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού κατά του Covid-19, οι μαρτυρίες γυναικών που έδειχναν καθυστερήσεις ή διαταραχές στον εμμηνορροϊκό τους κύκλο είχαν πολλαπλασιαστεί.
Περισσότερο από ένα χρόνο αργότερα, μια μελέτη σε 20.000 γυναίκες σε όλο τον κόσμο επιβεβαίωσε ότι το εμβόλιο άλλαξε τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως.
Αυτό υποτίθεται θα ήταν μόνο προσωρινό, ωστόσο, και ο κύκλος θα ξανάρχιζε τη συνηθισμένη του διάρκεια λίγο μετά τον εμβολιασμό αλλά προστέθηκε μία ημέρα εμμηνορροϊκού κύκλου κατά μέσο όρο.
Αυτή η νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου στο British Medical Journal (BMJ) επιβεβαίωσε τα αποτελέσματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια προηγούμενων εργασιών που δημοσιεύθηκαν τον Ιανουάριο.
Αυτά είχαν δείξει ότι ο εμβολιασμός είχε επίδραση στην πιθανή επιμήκυνση της εμμήνου ρύσεως στις γυναίκες.

Η επιβεβαίωση

Ωστόσο, η μελέτη είχε πραγματοποιηθεί μόνο με Αμερικανίδες, επειδή εκείνη την εποχή ο εμβολιασμός δεν ήταν ακόμη αρκετά προχωρημένος αλλού στον κόσμο, αναγκάζοντας το έργο να επεκταθεί.
Τα αποτελέσματα αυτής της νέας έρευνας επιβεβαιώνουν αυτό που είχαν αναφέρει πολλές γυναίκες.
Συνολικά, η ομάδα που παρατηρήθηκε από τους ερευνητές παρουσίασε μια μέση αύξηση μιας ημέρας από τους κύκλους πριν από τον εμβολιασμό.
Ωστόσο, η διάρκεια της παράτασης ήταν μεγαλύτερη, κατά περίπου τρεις ημέρες κατά μέσο όρο, όταν οι δύο δόσεις του εμβολίου πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια ενός μόνο εμμηνορροϊκού κύκλου, αναφέρει σε δημοσίευμά του το TF1.
Αλλά ενώ τέτοιες αλλαγές πέτυχαν, ήταν μόνο προσωρινές.
Από τον επόμενο κύκλο, γενικά παρατηρήθηκε επιστροφή στο φυσιολογικό.

Πρόσθετες διαταραχές

Συνεπώς, αυτή η μελέτη υπογραμμίζει τις συνέπειες του εμβολίου και την ανάγκη ενημέρωσης των ατόμων που πρόκειται να εμβολιαστούν για τέτοιους κινδύνους, παρόλο που τα εργαστήρια, όταν ξεκίνησαν οι εκστρατείες, δεν είχαν δώσει καμία σύσταση για το θέμα.
Ωστόσο, δεν έχουν απαντηθεί ακόμη όλες οι ερωτήσεις.
Πέρα από τη διαταραχή στη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου, ορισμένες γυναίκες έχουν εκφράσει ανησυχίες για άλλες αλλαγές, ιδιαίτερα στην έμμηνο ρύση.
Επιπλέον, η συγκεκριμένη σχέση μεταξύ εμβολίου και παρενεργειών δεν έχει ακόμη εξηγηθεί.
INFO.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης