Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Γελοίοι οι ισχυρισμοί της Δύσης για επαναχάραξη των συνόρων της Ευρώπης

Ρωσία:  Γελοίοι οι ισχυρισμοί της Δύσης για επαναχάραξη των συνόρων της Ευρώπης

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova θεώρησε επίσης ως αστείες τις δηλώσεις χωρών στην Ανατολική Ευρώπη, οι περισσότερες από τις οποίες κατέστησαν κυρίαρχες τις τελευταίες δεκαετίες αποκλειστικά μέσω της αναμόρφωσης των συνόρων

Σχετικά Άρθρα

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova χαρακτήρισε γελοίες τις δηλώσεις που διατυπώνονται σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσε ότι η Ρωσία αποφάσισε να «σχεδιάσει τον χάρτη της Ευρώπης εκ νέου», σύμφωνα με δημοσίευμα του Tass Σάββατο Οκτωβρίου 2022.
«Τα επιχειρήματα της Δύσης που σύμφωνα με τα οποία η Ρωσία αποφάσισε να ‘’ξανασχεδιάσει τον χάρτη της Ευρώπης’’ τα ακούω με έκπληξη», έγραψε η διπλωμάτης στο κανάλι της στο Telegram.
«Είναι αστείο να διατυπώνεται αυτή η ιδέα από τη Γερμανία, η οποία έχει τα σημερινά της σύνορα χάρη σε μια παρόμοια ''αναδιάταξη των συνόρων'' στα τέλη της δεκαετίας του 1980.
Και δεν συμφέρει το Βερολίνο να μιλήσει για οποιαδήποτε αναδιάταξη των συνόρων, γιατί η ιστορία τους είναι γεμάτη απαίσια γεγονότα, ούτε πρέπει να ξεχαστεί», επισήμανε.

Οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης

Η Zakharova θεωρούσε επίσης ως γελοίες δηλώσεις χωρών της Ανατολικής Ευρώπης, οι περισσότερες από τις οποίες απέκτησαν την εθνική κυριαρχία τους τις τελευταίες δεκαετίες αποκλειστικά μέσω ακριβώς της αναμόρφωσης των συνόρων.
Το να ακούς για την επανασχεδίαση των συνόρων από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού είναι εξίσου αστείο, δήλωσε η Maria Zakharova.
Υπενθύμισε τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, την υποστήριξη για τη συρρίκνωση της Σερβίας - και αυτό είπε ήταν το στοίχημα των ΗΠΑ με την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης