Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ενισχύεται η ΕΛ.ΑΣ. – Θεοδωρικάκος: Υπηρετούμε τις αξίες της ασφάλειας και της ελευθερίας των πολιτών και της πατρίδας

Ενισχύεται η ΕΛ.ΑΣ. – Θεοδωρικάκος: Υπηρετούμε τις αξίες της ασφάλειας και της ελευθερίας των πολιτών και της πατρίδας
Οι νέοι αστυφύλακες της εκπαιδευτικής σειράς 2020-2022 αναμένεται να αναλάβουν καθήκοντα από τη Δευτέρα 3/10

Τους νέους αστυνομικούς που από τη Δευτέρα 3/10 θα ενισχύσουν την Ελληνική Αστυνομία, καλωσόρισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τ. Θεοδωρικάκος, απευθύνοντας μήνυμα στις τελετές ορκωμοσίας τους.
Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στην αξία της ασφάλειας, η οποία όπως είπε, αποτελεί θεμελιώδες, συνταγματικά κατοχυρωμένο, δικαίωμα και βασικό συστατικό της Δημοκρατίας σε κάθε οργανωμένη Πολιτεία.
Υπογράμμισε ότι η αποστολή της Αστυνομίας είναι πολυδιάστατη και οι νέοι αστυφύλακες καλούνται να είναι αποτελεσματικοί απέναντι στο έγκλημα και ταυτόχρονα φιλικοί απέναντι στους πολίτες, ενώ εξέφρασε την βεβαιότητα πως οι νέοι αστυφύλακες θα ανταποκριθούν επάξια στα καθήκοντα που αναλαμβάνουν.
Όπως ανέφερε, «για την κοινωνία μας, η έννοια της Ελληνικής Αστυνομίας συμβολίζει ένα ισχυρό αποτύπωμα ασφάλειας και Δημοκρατίας. Αλλά και μια πεποίθηση προσφοράς, αρωγής, προστασίας σε μια δύσκολη στιγμή.
Γιατί η ασφάλεια δεν αποτελεί θεμελιώδες, μόνο συνταγματικό δικαίωμα σε κάθε οργανωμένη Πολιτεία. Αλλά αποτελεί συνεκτικό στοιχείο και συστατικό της ίδιας της Δημοκρατίας. Γιατί η παρουσία της Αστυνομίας είναι εκείνη που εγγυάται την εξέλιξη της κοινωνίας και προϋποθέτει την οικονομική της ανάπτυξη. Αλλά και γιατί, με τη δράση της, αντανακλά δημοκρατικά ήθη, υπηρετεί πατριωτικές αξίες, διασφαλίζει την κοινωνική συνοχή.
Για όλους αυτούς τους λόγους, εργαζόμαστε εδώ και ένα χρόνο σκληρά για την ενίσχυσή της. Ώστε ο κάθε νέος Έλληνας Αστυνομικός να αποτελεί σήμερα το ενεργό μέλος μιας Αστυνομίας σύγχρονης, φιλικής, αποτελεσματικής και ανθρωποκεντρικής που υπηρετεί την κοινωνία και τη δημοκρατική νομιμότητα. Που ξέρει να αφουγκράζεται τις ανησυχίες τον πολιτών και να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα. Που έχει τη δυνατότητα να διευρύνει τις υπηρεσίες της και να εξελίσσεται. Που μπορεί να παρέχει άρτια εκπαίδευση στο προσωπικό της. Και, που μπορεί να προσφέρει τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό στα στελέχη της.
Μια Αστυνομία απαλλαγμένη από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, με υπηρεσίες ψηφιοποιημένες, απελευθερωμένη από πάρεργα ετών, που δεν έχουν σχέση με την αποστολή της.
Έχοντας στις τάξεις της ένα στελεχιακό δυναμικό ικανότατο να ανταποκρίνεται με αποτελεσματικότητα στις απαιτήσεις κάθε εποχής, που γεννά η κοινωνική εξέλιξη».

Καθήκοντα από 3/10

Οι νέοι αστυφύλακες της εκπαιδευτικής σειράς 2020-2022 αναμένεται να αναλάβουν καθήκοντα από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου.
Επισημαίνεται ότι η εισαγωγή των σπουδαστών στη Σχολή Αστυφυλάκων, πραγματοποιείται με το Σύστημα των Γενικών Εξετάσεων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και ανήκει στην ανώτερη βαθμίδα αυτής.
Οι τελετές ονομασίας και απονομής πτυχίων πραγματοποιήθηκαν στις έδρες των Τμημάτων Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, Διδυμοτείχου και Ρεθύμνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο