Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin προς κατοίκους Donetsk, Luhansk, Kherson, Zaporizhia: Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα για να σας υπερασπιστούμε

Putin προς κατοίκους Donetsk, Luhansk, Kherson, Zaporizhia: Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα για να σας υπερασπιστούμε
Ο Putin κατηγόρησε τους Αγγλοσάξονες ότι ευθύνονται για τη δολιοφθορά στους αγωγούς Nord Stream.
Σχετικά Άρθρα

Ομιλία σε συγκέντρωση-συναυλία στην Κόκκινη Πλατεία προς τιμήν των κατοίκων Luhansk, Kherson, Donetsk και Zaporozhye εκφώνησε o Vladimir Putin, κατά την οποία δεσμεύτηκε πως η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο που έχει στη διάθεσή της για να τους υπερασπιστεί.
Ο Ρώσος Πρόεδρος χαρακτήρισε ιστορική την ημέρα υπογραφής των συμφωνιών, ενώ σημείωσε ότι η Ρωσία έδωσε στους κατοίκους αυτών των περιοχών το δικαίωμα επιλογής, και το έκαναν.
Σύμφωνα με τον ίδιο, για πολλά χρόνια προσπαθούσαν να εξαλείψουν την ιστορική συνείδηση μεταξύ των κατοίκων του Donbass , αλλά διατήρησαν την αγάπη τους για την Πατρίδα.
«Για δεκαετίες προσπάθησαν να εξαλείψουν την ιστορική τους συνείδηση από αυτούς τους ανθρώπους, να καταστρέψουν τις παραδόσεις τους, να τους απαγορεύσουν να μιλούν τη μητρική τους γλώσσα, να απαγορεύσουν τον πολιτισμό - τίποτα δεν πέτυχε.
Αυτοί οι άνθρωποι κουβαλούσαν την αγάπη για την ιστορική τους πατρίδα στις καρδιές τους, την μετέδωσαν στις καρδιές τους. παιδιά», είπε ο Putin σημειώνοντας, ότι όταν η Ρωσία προσχωρεί σε νέα εδάφη, ανοίγει όχι μόνο τις πόρτες, αλλά και την καρδιά.
«Η Ρωσία δεν ανοίγει μόνο τις πόρτες του σπιτιού μας για τους αδελφούς και τις αδερφές μας: ανοίγει την καρδιά της σε αυτούς. Καλώς ήλθατε στο σπίτι» είπε ο πρόεδρος της Ρωσίας εξαίροντας τη σημασία αυτού του βήματος και για τη Ρωσία.
Τέλος, σύμφωνα με τον ίδιο, η χώρα με την ένταξη των Kherson, Zaporozhye και Donbass απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη δύναμη.
«Έχουμε γίνει πιο δυνατοί.
Επειδή είμαστε μαζί, η αλήθεια είναι πίσω μας, και υπάρχει δύναμη στην αλήθεια, που σημαίνει νίκη.
Η νίκη θα είναι δική μας!» σημείωσε με έμφαση ο Ρώσος Πρόεδρος. 

Η ανακήρυξη 

Νωρίτερα, τμήμα της ρωσικής επικράτειας ανακήρυξε τις τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας (Donetsk, Luhansk, Kherson Zaporizhia) ο πρόεδρος Vladimir Putin, σε ειδική εκδήλωση στο Κρεμλίνο, στην αίθουσα του Αγίου Γεωργίου.
Ο Putin τόνισε ότι η επιλογή των ψηφοφόρων στα δημοψηφίσματα είναι "οριστική", ενώ υπέγραψε τα διατάγματα για την προσάρτηση των εδαφών με τους αντίστοιχους διορισμένους επικεφαλής τους. 
Ο πρόεδρος Putin κατηγόρησε τη Δύση για υβριδικό πόλεμο κατά της Ρωσίας, ενώ έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι θα υπερασπιστεί τα εδάφης της με όλα τα μέσα. 
H Δύση πρέπει να θυμάται ότι οι άνθρωποι από τη Χερσώνα, τo Ντόνετσκ, τη Ζαπορίζια και το Λουχάνσκ, γίνονται πολίτες μας για πάντα, τόνισε ο πρόεδρος της Ρωσίας, κατά την ομιλία του από το Κρεμλίνο ενώπιον εκατοντάδων μελών του πολιτικού προσωπικού της Μόσχας. 
Τόνισε ότι ο κόσμος δεν θα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος και χαρακτήρισε μη αναστρέψιμο το τέλος της δυτικής ηγεμονίας. 
Σημείωσε ωστόσο ότι η Ρωσία δεν επιδιώκει την αναβίωση της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

«Οι Ουκρανοί να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων»

Μάλιστα, δήλωσε έτοιμος για συνομιλίες με την Ουκρανία, φυσικά υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. 
«Καλούμε το καθεστώς του Κιέβου να σταματήσει αμέσως όλες τις εχθροπραξίες, τον πόλεμο που εξαπέλυσε το 2014 και να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. 
Το Κίεβο πρέπει να σεβαστεί την επιλογή των πολιτών σε Λουχάνσκ, Ντονέτσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα.
Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για τη ειρήνη», τόνισε. 
O Ρώσος πρόεδρος ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για όσους πολέμησαν στην Ουκρανία. 
«Όλοι οι πεσόντες της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Είναι ήρωες.
Είναι ήρωες της μεγάλης Ρωσίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

kremlino3.png

kremlino4.png

«Μη αναστρέψιμη η καταστροφή της δυτικής ηγεμονίας»

«Η καταστροφή της δυτικής ηγεμονίας είναι μη αναστρέψιμη, ο κόσμος δεν θα είναι ποτέ πια ο ίδιος», είπε ο Putin. 
«Καλούμαστε από την ιστορία, από την πίστη μας να αγωνιστούμε για την ιστορική Ρωσία.
«Για τη μεγάλη, ιστορική Ρωσία, για τις μελλοντικές γενιές, για τα παιδιά και τα εγγόνια μας πρέπει να τα προστατεύσουμε από αυτά τα πειράματα που στόχο έχουν να σπάσουν την ψυχή και τη συνείδησή τους.
Αγωνιζόμαστε για τον πολιτισμό μας, για τη γλώσσα μας, ώστε να είναι αδύνατο να την ακυρώσουν και να την αφαιρέσουν από την ιστορία», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Οι Αγγλοσάξονες χτύπησαν τον Nord Stream»

Παράλληλα, κατηγόρησε τους Αγγλοσάξονες ότι ευθύνονται για τη δολιοφθορά στους αγωγούς Nord Stream.
«Οι κυρώσεις δεν αρκούν για τους Αγγλοσάξονες, μεταπήδησαν στο σαμποτάζ, στην πραγματικότητα, άρχισαν να καταστρέφουν τις ευρωπαϊκές υποδομές», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς, αλλά είναι γεγονός ότι αυτοί οργάνωσαν τις εκρήξεις στον διεθνή αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream», τόνισε ο Vladimir Putin.


«Υβριδικός πόλεμος της Δύσης κατά της Ρωσίας»

H Δύση επιδιώκει να αποδυναμώσει τη Ρωσία και έχει εξαπολύσει υβριδικό πόλεμο, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.
«Το 1991 η Δύση πίστευε ότι η ΕΣΣΔ δεν θα επιστρέψει, ή η Ρωσία δεν θα επιστρέψει, από αυτό το χτύπημα.
Βιώσαμε μια τρομερή δεκαετία του 1990, ωστόσο η Ρωσία άντεξε σε αυτό και έγινε πιο ισχυρή και πήρε τη θέση που της αξίζει.
Αλλά η Δύση ψάχνει νέες ευκαιρίες για να μας χτυπήσει και πάντα ονειρευόταν να διασπάσει το κράτος μας σε μικρότερα κράτη που θα πολεμούν μεταξύ τους», τόνισε ο Putin.
«Μας περνάνε για ηλίθιους.
Η Ρωσία είναι μια μεγάλη χώρα και ένας μεγάλος πολιτισμός και δεν πρόκειται να συνεχίσει να ζει κάτω από αυτούς τους ψεύτικους κανόνες», διαμήνυσε.

«Οι ΗΠΑ δημιούργησαν το προηγούμνο χρήσης πυρηνικών όπλων»

Αναφερόμενος στα πυρηνικά όπλα, ο Putin τόνισε οι ΗΠΑ δημιούργησαν το προηγούμενο για τη χρήση τους, ρίχνοντας ατομικές βόμβες στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.


kremlino2.png
Η αντίδραση Zelenksy - Επείγον αίτημα για ένταξη στο ΝΑΤΟ από Ουκρανία 

Επείγον αίτημα για ταχεία (fast-track) ένταξη στο ΝΑΤΟ κατέθεσε σήμερα 30 Σεπτεμβρίου η Ουκρανία, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky, μέσω του Telegram.
Η κίνηση Zelensky έρχεται αμέσως μετά τις ανακοινώσεις Putin για την τελική προσάρτηση των Donetsk, Luhansk, Kherson, Zaporizhia ως ρωσικά εδάφη πλέον.
«Κάνουμε το αποφασιστικό βήμα υπογράφοντας το αίτημα της Ουκρανίας για ταχεία ένταξη στο ΝΑΤΟ», δήλωσε μέσω βίντεο ο Zelensky.
Να σημειωθεί πως το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας συνεδρίασε σήμερα 30/9 για να συζητήσει τα μέτρα που έλαβε ο Ρώσος πρόεδρος Putin για την ανακήρυξη της προσάρτησης από τη Μόσχα ενός τμήματος του ουκρανικού εδάφους.
«Συζητήθηκαν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τη διασφάλιση της συλλογικής ασφάλειας του ευρωατλαντικού χώρου και της Ουκρανίας», ανέφερε ο επίσημος ιστότοπος του Ουκρανού προέδρου.
Στην ανακοίνωση τονίζεται πως τα μέτρα αυτά θα πρέπει να περιλαμβάνουν την εφαρμογή μιας στρατηγικής πυρηνικής αποτροπής κατά της Ρωσίας από τους συμμάχους της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης