Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης σε Erdogan: Απόρθητα τα νερά μας – Όποιος παραβιάζει τα σύνορα, τιμωρείται

Μητσοτάκης σε Erdogan: Απόρθητα τα νερά μας – Όποιος παραβιάζει τα σύνορα, τιμωρείται
Δεν χωρούν αυτοκρατορικά οράματα τον 21ο αιώνα υποστήριξε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως «τα νερά μας θα μείνουν απόρθητα» και πως «όποιος παραβιάζει τα σύνορα, τελικά τιμωρείται» διατύπωσε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης κατά την τελετή ονοματοδοσίας της νέας πυραυλακάτου του Πολεμικού Ναυτικού «Υποπλοίαρχος Βλαχάκος», στέλνοντας μια σειρά από μηνύματα προς την τουρκική πλευρά και τον πρόεδρο Erdogan, οι οποίοι επιμένουν σε μια κλιμάκωση της ρητορικής και των απειλών κατά της ελληνικής κυριαρχίας σε νησιά του Αιγαίου.
«Όποιος παραβιάζει τα σύνορα τελικά τιμωρείται.
Δεν χωρούν αυτοκρατορικά οράματα τον 21ο αιώνα.
Δεν έχουν θέση επίδοξοι τοπικοί ταραχοποιοί» υποστήριξε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος υπογράμμισε πως είναι λάθος κάποιοι να δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη της χώρας τους ανακαλύπτοντας εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν.
«Τα προβλήματα λύνονται ειρηνικά με γνώμονα το διεθνές δίκαιο.
Αυτό απαιτούν οι λαοί» είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, αναφέροντας πως η ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης.
«Οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε άγρυπνη ετοιμότητα και επιδεικνύουν ώριμη αποφασιστικότητα.
Δίνουμε ηχηρές απαντήσεις στα λόγια κάποιων» τόνισε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας πως «τα σύνορά μας είναι γαλάζια και όχι γκρίζα»

Πολλαπλά μηνύματα

Ο πρωθυπουργός επισήμανε πως «είναι πολλά τα μηνύματα που στέλνει σήμερα το νέο απόκτημα του Πολεμικού Ναυτικού».
«Η ταχύτητα και ο εξοπλισμός του δηλώνει ότι τα νερά μας θα παραμείνουν απόρθητα» σημείωσε ο κ.Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας πως η κατασκευή του από ελληνικά χέρια δηλώνει ότι θα παραμείνουν ανοιχτά τα ναυπηγεία σε Σκαραμαγκά και Ελευσίνα.
«Θωρακίζουμε την οικονομική ανάπτυξη της χώρας ενώ πάνω από όλα το ίδιο το όνομα του πλοίου θα διαλαλεί ότι η πατρίδα μας μένει πιστή στην αρχή οι ήρωες γεννούν νέες ήρωες.
Η πυραυλάκατος θα ταξιδεύει παντού την αλήθεια της ιστορίας, ότι τα σύνορά μας έχουν χρώμα γαλάζιο και όχι γκρίζο σε μια ιερή αποστολή στην οποία θα ενταχθούν τρεις φρεγάτες Belh@rra και 4 ανανεωμένες ΜΕΚΟ.
Το Πολεμικό Ναυτικό γίνεται πιο ισχυρό όπως και η Πολεμική Αεροπορία με τα Rafale και τα αναβαθισμένα F-16 Viper όπως και ο Στρατός εκσυγχρονίζει με σχέδιο το δυναμικό του» υποστήριξε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος ευχαρίστησε τους άνδρες και τις γυναίκες του Πολεμικού Ναυτικού «για τη στάση σας, σας ευγνωμονεί κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας οι οποίοι κλείνουν τα αυτιά τους σε πυροτεχνήματα και απειλές ακούγοντας μόνο τη φωνή της δικαιοσύνης και της ιστορίας που διδάσκει ότι όποιος παραβιάζει ατα σύνορα τιμωρείται και ότι στον 21ο αιώνα δεν χωρούν αυτοκρατορικά οράματα και δεν έχουν θέση επίδοξοι ταραχοποιοί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης