Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στροφή Κυρανάκη (ΝΔ): Δεν μας φταίει πια ο ΣΥΡΙΖΑ για τα πανεπιστήμια - Ψηφίζουμε νόμους και δεν εφαρμόζονται

Στροφή Κυρανάκη (ΝΔ): Δεν μας φταίει πια ο ΣΥΡΙΖΑ για τα πανεπιστήμια - Ψηφίζουμε νόμους και δεν εφαρμόζονται
Σε ανάρτησή του, ο βουλευτής της ΝΔ κάνει λόγο για άθλια εικόνα παρακμής στα ΑΕΙ

«Καρφιά» επεφύλασσε ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης για τη διαχείριση της κυβέρνησης στα πανεπιστήμια, με αφορμή την υπόθεση στην Πολυτεχνειούπολη.

Σε ανάρτησή του, ο βουλευτής της ΝΔ κάνει λόγο για άθλια εικόνα παρακμής στα ΑΕΙ και σημειώνει:

«Λυπάμαι που το λέω, αλλά δεν μας φταίει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ για την άθλια εικόνα παρακμής σε φοιτητικές εστίες και Πανεπιστήμια. Αυτοί κυβέρνησαν, απέτυχαν, και ένας από τους λόγους που ο κόσμος τους έστειλε σπίτι τους είναι και τα πανεπιστήμια, δίνοντας στη Νέα Δημοκρατία ισχυρή, αυτοδύναμη, ξεκάθαρη εντολή να βάλει τάξη. Είμαστε 3,5 χρόνια κυβέρνηση και συζητάμε ακόμα τα ίδια πράγματα. Οι βουλευτές ψηφίζουμε νόμους για τα πανεπιστήμια ξανά και ξανά, οι οποίοι δεν εφαρμόζονται στην πράξη».
Περιγράφοντας την κατάσταση, ο κ. Κυρανάκης ρωτά: «Θα εφαρμόσουν, επιτέλους, το υπουργείο Παιδείας και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα τους βασικούς κανόνες που έχει ψηφίσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο;»
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στην παρέμβαση Κυρανάκη στη Βουλή αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.
«Και δικός σας βουλευτής αναφέρθηκε στο μπάχαλο το πανεπιστημιακό. Για αυτό σας λέμε ότι είστε ''λόγια''. Διατηρείτε το θέμα ανοιχτό με το μπάχαλο με τα πανεπιστήμια και φτιάξαμε μία πανεπιστημιακή αστυνομία που τη φυλάνε τα ΜΑΤ», σχολίασε ο κ. Βελόπουλος.

Η ανάρτηση του Κωνσταντίνου Κυρανάκη:

«Λυπάμαι που το λέω, αλλά δεν μας φταίει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ για την άθλια εικόνα παρακμής σε φοιτητικές εστίες και Πανεπιστήμια. Αυτοί κυβέρνησαν, απέτυχαν, και ένας από τους λόγους που ο κόσμος τους έστειλε σπίτι τους είναι και τα πανεπιστήμια, δίνοντας στη Νέα Δημοκρατία ισχυρή, αυτοδύναμη, ξεκάθαρη εντολή να βάλει τάξη.
Είμαστε 3,5 χρόνια κυβέρνηση και συζητάμε ακόμα τα ίδια πράγματα. Οι βουλευτές ψηφίζουμε νόμους για τα Πανεπιστήμια ξανά και ξανά, οι οποίοι δεν εφαρμόζονται στην πράξη.
Οι περιθωριακές απόψεις της αριστεράς για τα πανεπιστήμια δεν έχουν καμία αποδοχή στην κοινωνία και άρα δεν αποτελούν δικαιολογία για να μην έχει η Ελλάδα τα σύγχρονα Πανεπιστήμια για τα οποία πληρώνουν πολλά δισεκατομμύρια οι φορολογούμενοι.
Θα εφαρμόσει επιτέλους το Υπουργείο Παιδείας και τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα τους βασικούς κανόνες που έχει ψηφίσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο;
Χώροι βανδαλισμένοι, γεμάτοι βρωμιά και σήψη, συνεχιζόμενη βία, ανεξέλεγκτη είσοδος, καταλήψεις, ναρκωτικά. Ναι, η Ελληνική Αστυνομία κάνει ό,τι μπορεί και επιτέλους επεμβαίνει, αλλά δεν μπορεί αυτό να είναι μονίμως η λύση. Αλλού είναι το πρόβλημα.
Δεν υπάρχει σεβασμός στη χώρα μας για τίποτα ''δημόσιο'' και ''δωρεάν''. Η εικόνα εγκατάλειψης είναι μια επιδημία που έχει επεκταθεί εδώ και δεκαετίες στα περισσότερα δημόσια κτίρια της Ελλάδας. Δεν είναι μόνο τα Πανεπιστήμια, είναι και τα δημόσια νοσοκομεία, τα δημόσια σχολεία, τα Υπουργεία, οι Οργανισμοί, τα Αστυνομικά Τμήματα, οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί, τα Δικαστήρια και πολλά ακόμη.
Απορώ πραγματικά, οι νέες σύγχρονες εστίες που σωστά ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός ότι θα δημιουργήσουμε, έτσι θα είναι μετά από λίγους μήνες; Αν δεν εφαρμοστούν οι νόμοι, ναι, έτσι θα είναι».
Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί δεν υπάρχει καμία απολύτως σύνδεση του τι πληρώνουμε ως φορολογούμενοι με την παρεχόμενη υπηρεσία. Η ψευδαίσθηση του ''δωρεάν'' δημιουργεί μηδενικό σεβασμό και λογοδοσία. Όμως καθόλου δωρεάν δεν είναι ούτε η Παιδεία, ούτε η Υγεία ούτε όλα τα υπόλοιπα. Κάποιοι πληρώνουν για να είναι ''δωρεάν'' για άλλους που δεν τα σέβονται.
Όπως λοιπόν η κυβέρνηση έχει δείξει συνέπεια σε άλλους τομείς, όπως η Ψηφιοποίηση, η Φορολογία, η Άμυνα, οι Επενδύσεις, έτσι πρέπει να δείξει και στην Παιδεία. Έχουμε ηθική υποχρέωση ως Νέα Δημοκρατία να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας απέναντι στη μεσαία τάξη αλλά και των πιο αδύναμων που δεν έχουν τα χρήματα να στείλουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία ή καλά πανεπιστήμια του εξωτερικού».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Parse error: syntax error, unexpected end of file in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/views/ad_prestitial78.php on line 85