Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σερβία: Δεν αναγνωρίζει τα «δημοψηφίσματα» στην Ουκρανία

Σερβία: Δεν αναγνωρίζει τα «δημοψηφίσματα» στην Ουκρανία
Το Βελιγράδι δεν θα αναγνωρίσει τα «δημοψηφίσματα» στην Ουκρανία
Η σερβική κυβέρνηση συντάσσεται με το διεθνές δίκαιο, τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και τις αποφάσεις του ΟΗΕ, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της χώρας Aleksandar Vučić.
«Η Σερβία δεν πρόκειται αναγνωρίσει τα δημοψηφίσματα διότι συντάσσεται με το διεθνές δίκαιο, τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και τις αποφάσεις του ΟΗΕ.
Είναι προς συμφέρον μας να προστατεύσουμε την εδαφική ακεραιότητα των διεθνών αναγνωρισμένων κρατών.
Προστατεύουμε την δική μας εδαφική ακεραιότητα και είναι προς το συμφέρον μας να προστατεύσουμε την εδαφική ακεραιότητα άλλων διεθνών αναγνωρισμένων χωρών», ανέφερε στους δημοσιογράφους.
Η Σερβία, υποψήφια για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση χώρα, εξαρτάται πλήρως από την Ρωσία για την τροφοδοσία της σε φυσικό αέριο και έχει αρνηθεί να εφαρμόσει τις δυτικές κυρώσεις κατά της Μόσχας για την επίθεση κατά της Ουκρανίας.
Το Κρεμλίνο υποστηρίζει το Βελιγράδι στην άρνηση αναγνώρισης της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, ενώ η Μόσχα έχει προμηθεύσει με όπλα στο Βελιγράδι κατά το παρελθόν.
Αλλά η Σερβία έχει επίσης επανειλημμένως αρνηθεί να υποστηρίξει την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στα Ηνωμένα Έθνη και δηλώνει ότι σέβεται πλήρως την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.
Η Ουκρανία έχει επίσης αρνηθεί να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου από την Σερβία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης