Τελευταία Νέα
Διεθνή

Meloni (Ιταλία): Δεν έχω κάνει τις σουρεαλιστικές δηλώσεις που μου αποδίδουν τα ΜΜΕ - Η κεντροδεξιά κέρδισε και θα κυβερνήσει

Meloni (Ιταλία): Δεν έχω κάνει τις σουρεαλιστικές δηλώσεις που μου αποδίδουν τα ΜΜΕ - Η κεντροδεξιά κέρδισε και θα κυβερνήσει
Meloni: Βρίσκω αρκετά σουρεαλιστικό ένας κάποιος Τύπος να επινοεί δηλώσεις μου και να δημοσιεύει εντελώς ανύπαρκτα ρεπορτάζ

Βολές κατά του ιταλικού Τύπου εξαπέλυσε η Meloni, λέγοντας πως της αποδίδει «σουρεαλιστικές δηλώσεις» που δεν έχει κάνει, ενώ σημείωσε πως η «κεντροδεξιά είναι έτοιμη να κυβερνήσει».
Η πρόεδρος του κόμματος Fratelli d'Italia έγραψε συγκεκριμένα σε ανάρτησή της στο Twitter:
«Βρίσκω αρκετά σουρεαλιστικό ένας κάποιος Τύπος να επινοεί δηλώσεις μου και να δημοσιεύει εντελώς ανύπαρκτα ρεπορτάζ.
Ας το πάρουν απόφαση: η κεντροδεξιά, ενωμένη, κέρδισε και είναι έτοιμη να κυβερνήσει. Φτάνει με την παραποίηση της πραγματικότητας».
Παράλληλα, ανήρτησε τίτλο της εφημερίδας La Stampa, στον οποίο αναφέρεται:
«Η Meloni δεν θέλει τον Salvini: "δεν τον θέλω, είναι φιλορώσος"» και της εφημερίδας La Repubblica, ο οποίος έχει ως εξής: «Βέτο της Meloni για τον Salvini.
"O Mateo δεν θα αναλάβει κρίσιμο υπουργείο"».

Το tweet της Meloni

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις και τις ζυμώσεις για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, σήμερα 28/9 ο ιταλικός Τύπος γράφει ότι ο συντονιστής της Φόρτσα Ιτάλια και πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταϊάνι, και ο γραμματέας της Λέγκα, Mateo Salvini, μπορεί να οριστούν αντιπρόεδροι της νέας κυβέρνησης και ότι δεν αποκλείεται ο Σαλβίνι να εξασφαλίσει και υπουργείο.
Ο τηλεοπτικός όμιλος Berlusconi μεταδίδει, τέλος, ότι οι διαδικασίες για τη σύνθεση της κυβέρνησης μπορεί, κατά το δυνατόν, να επισπευσθούν: όπως ανέφερε, στις 17 Οκτωβρίου η Meloni μπορεί να λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Matarela και έπειτα από δύο ημέρες η νέα κυβερνητική ομάδα να μπορέσει να ορκισθεί στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο.

Τέλος, σε σημερινό της δημοσίευμα, η La Repubblica σημείωσε πως ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, ανέλαβε «ρόλο εγγυητή» για τις σχέσεις της Τζόρτζια Μελόνι με τους Ευρωπαίους εταίρους.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης