Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Κικίλιας: Ο τουρισμός είναι οικονομία άμεσης απόδοσης - Στόχος ο Οκτώβριος να κινηθεί σε υψηλά επίπεδα

Κικίλιας: Ο τουρισμός είναι οικονομία άμεσης απόδοσης - Στόχος ο Οκτώβριος να κινηθεί σε υψηλά επίπεδα

Η Ελλάδα εδραιώνει τη θέση της στον παγκόσμιο χάρτη του τουρισμού, σύμφωνα με τον Β. Κικίλια

«Ο τουρισμός είναι οικονομία άμεσης απόδοσης», τόνισε ο Υπουργός Τουρισμού, Β. Κικίλιας, σημειώνοντας ότι το 2022 είναι μια χρονιά που επιβεβαιώνεται ξεκάθαρα και με μετρήσιμα αποτελέσματα ότι ο τουρισμός αποτελεί την “ατμομηχανή” της ελληνικής οικονομίας.
«Γύρω από τον τουρισμό ανθούν δεκάδες επαγγέλματα. Από την πρωτογενή παραγωγή και τον εμπορικό τομέα, μέχρι την εστίαση και προφανώς τα επαγγέλματα του τουριστικού κλάδου. Μιλάμε κυρίως για μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες στηρίζουν και στηρίζονται από το τουριστικό προϊόν», ανέφερε ο κ. Κικίλιας μιλώντας στο 9ο Στρατηγικό Συνέδριο «Επενδύσεις στην Ελλάδα & Αναπτυξιακή Προοπτική-2022».
Υπογράμμισε πως στη μεγάλη εθνική προσπάθεια που γίνεται για την ελληνική οικονομία και την κοινωνία, ο τουρισμός είναι στην πρώτη γραμμή.
Αναφερόμενος στην Αθήνα, σημείωσε πως παρά το γεγονός ότι είμαστε στα τέλη Σεπτεμβρίου, είναι ακόμα γεμάτη με ταξιδιώτες από όλο το κόσμο και στόχος τώρα είναι ο Οκτώβριος να κινηθεί σε επίσης υψηλά επίπεδα.
«Η Αθήνα, μετά από πολλά χρόνια σκληρών δοκιμασιών, πήρε και συνεχίζει να παίρνει ανάσα από την επιτυχία της φετινής τουριστικής περιόδου» ανέφερε ο Υπουργός Τουρισμού.
Κατέληξε λέγοντας ότι διεθνείς κολοσσοί, βλέποντας τη δυναμική που έχει αναπτύξει η χώρα μας και τη σοβαρή προσπάθεια που γίνεται για περαιτέρω και συνεχή αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, έρχονται και επενδύουν, αποδεικνύοντας ότι μετά τη φετινή επιτυχία, η Ελλάδα εδραιώνει τη θέση της στον παγκόσμιο χάρτη του τουρισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης