Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκτακτο: Το Ιράν χτύπησε την Erbil στο Βόρειο Ιράκ - Πύραυλοι ακριβείας καθοδηγούμενου πυροβολικού - Εικόνες σοκ με τα παιδιά

Έκτακτο: Το Ιράν χτύπησε την Erbil στο Βόρειο Ιράκ - Πύραυλοι ακριβείας καθοδηγούμενου πυροβολικού - Εικόνες σοκ με τα παιδιά
Πύραυλοι ακριβείας καθοδηγούμενου πυροβολικού εκτοξεύθηκαν από τις Χερσαίες Δυνάμεις του IRGC από το Ιράν

Οι Φρουροί της επανάστασης του Ιράν, εξαπέλυσαν σφοδρές πυραυλικές επιθέσεις κατά υποδομών αλλά και κτιρίων διοίκησης στο ιρακινό Κουρδιστάν, στην ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Erbil. 
Η Erbil είναι η πρωτεύουσα της κουρδικής αυτόνομης περιοχής.
Πύραυλοι ακριβείας καθοδηγούμενου πυροβολικού εκτοξεύθηκαν από τις Χερσαίες Δυνάμεις του IRGC από το Ιράν που πετούν προς το αρχηγείο και το στρατόπεδο εκπαίδευσης του Κόμματος Ελευθερίας του Κουρδιστάν (PAK), μιας αυτονομιστικής ομάδας πολιτοφυλακής στην επαρχία Ερμπίλ του Κουρδιστάν του Ιράκ.

Οι επιθέσεις έρχονται μετά από μαζικές διαδηλώσεις στο Ιράν (συμπεριλαμβανομένων των περιοχών με κουρδικές κατοίκους) που ξέσπασαν για τη δολοφονία της Mahsa Amini.

Κατατρομαγμένα παιδιά

Θα σχολεία έχουν κλείσει και τα παιδιά ψάχνουν καταφύγιο εκτός των αστικών κέντρων τα οποία έχουν βρεθεί στο στόχαστρο.

Το Ιράν θεωρεί ότι πίσω από τις αναταραχές που πρωταγωνιστεί το κουρδικό στοιχείο, βρίσκεται υποκίνηση από κουρδικές πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες με την σειρά τους υποκινούνται από τους Αμερικανούς.


Fdu2muaXkAIbaS5.jpgFdu2mudWYAAdzFj.jpg

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης