Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μιχαηλίδου: Ξεκινά τη 2η εβδομάδα Οκτωβρίου η διανομή 210.000 σχολικών γευμάτων

Μιχαηλίδου: Ξεκινά τη 2η εβδομάδα Οκτωβρίου η διανομή 210.000 σχολικών γευμάτων

«Για πρώτη φορά θα ξεκινήσει τόσο νωρίς το πρόγραμμα διανομής 210.000 σχολικών γευμάτων το οποίο, με δεδομένο ότι είναι μισό εκατομμύριο οι μαθητές, καλύπτει το 40% των μαθητών και θα δοθούν σε 15% παραπάνω σχολεία φέτος», σύμφωνα με την Δ. Μιχαηλίδου

Θα ξεκινήσει την δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβρίου  η διανομή 210.000 σχολικών γευμάτων σε όλη τα σχολεία, όπως διαβεβαίωσε η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.
Η κα Μιχαηλίδου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του ΚΚΕ, Μαρίας Κομνηνάκα, απέρριψε τη κατηγορία για καθυστερήσεις και φέτος στη διανομή σχολικών γευμάτων, αλλά και τον ισχυρισμό ότι το πρόγραμμα καλύπτει μόλις το 10% των μαθητών.
Η βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι «υπάρχουν και φέτος καθυστερήσεις στη διανομή σχολικών γευμάτων. Μόνο το 10% των μαθητών λαμβάνει σχολικό γεύμα. Τα κονδύλια είναι καθηλωμένα στα περσινά επίπεδα, την ίδια ώρα που για τις λαϊκές οικογένειες είναι σημαντικό στήριγμα. Υπάρχει ανάγκη γενίκευσης του προγράμματος σε όλες τις βαθμίδες των μαθητών».
«Για πρώτη φορά θα ξεκινήσει τόσο νωρίς το πρόγραμμα διανομής 210.000 σχολικών γευμάτων το οποίο, με δεδομένο ότι είναι μισό εκατομμύριο οι μαθητές, καλύπτει το 40% των μαθητών και θα δοθούν σε 15% παραπάνω σχολεία φέτος», απάντησε η κα Μιχαηλίδου.
Η υφυπουργός Εργασίας πρόσθεσε ότι «τα προηγούμενα χρόνια ξεκίναγε η διανομή ακόμα και τον Απρίλιο. Πρώτη φορά ξεκινά τόσο νωρίς την ώρα που πρέπει, στην αρχή της σχολικής χρονιάς, και αυτό είναι μια κατάκτηση του υπουργείου. Ήδη η διαδικασία έχει ξεκινήσει».
Διευκρίνισε δε, ότι δεν μπορούσε νωρίτερα να ξεκινήσει η διαδικασία, καθώς αφού ερωτηθούν οι γονείς για το εάν θέλουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα και απαντήσουν, καθορίζεται ο ακριβής αριθμός των σχολικών γευμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο