Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ραγδαία επιδείνωση στα ομόλογα - Ελλάδα στο 5% και Ιταλία στο 4,9% οι μεγάλοι ασθενείς

Ραγδαία επιδείνωση στα ομόλογα - Ελλάδα στο 5% και Ιταλία στο 4,9% οι μεγάλοι ασθενείς
Οι προοπτικές της αγοράς γίνονται όλο και πιο αβέβαιες
Σχετικά Άρθρα
Ραγδαία είναι η επιδείνωση στα ομόλογα της Ευρωζώνης, με το ελληνικό 10ετές στο 5% και το ιταλικό στο 4,8%.
Οι προοπτικές της αγοράς γίνονται όλο και πιο αβέβαιες, εξαιτίας του υψηλού πληθωρισμού και της επιβράδυνσης της οικονομίας.
Το ελληνικό 10ετές ομόλογο βρίσκεται στο 5% και το 10ετές ιταλικό 4,9%.
Πωλήσεις καταγράφονται και τα αμερικανικά ομόλογα, με το 10ετές στο 4,01% και το 2ετές στο 4,29% με την αντιστροφή της καμπύλης απόδοσης να παραμένει, γεγονός που επιβεβαιώνει τα σημάδια ύφεσης
Εν τω μεταξύ, οι αποδόσεις των 10ετών βρετανικών ομολόγων αυξήθηκαν 4,5 μονάδες βάσης μετά από άλμα 119 μονάδων βάσης σε μόλις τέσσερις συνεδριάσεις, την πιο ραγδαία μεταβολή από το 1979, ως απάντηση στα σχέδια δανεισμού του νέου υπουργού Οικονομικών Kwasi Kwarteng.
«Οι αυξανόμενες αποδόσεις αντικατοπτρίζουν εν μέρει τη χαλάρωση των προσδοκιών για μια πρόωρη αλλαγή στην πολιτική της κεντρικής τράπεζας και ιδιαίτερα της Federal Reserve», δήλωσε ο Mark Haefele, Chief Investment Officer, UBS Global Wealth Management.
«Αλλά πιστεύουμε ότι η άνοδος των μακροπρόθεσμων αποδόσεων μπορεί να μην αντικατοπτρίζει με ακρίβεια τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η οικονομία», πρόσθεσε.
bond1_4.JPG


bond2.JPG
Αβεβαιότητα για την Ιταλία

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ιταλίας έφτασε σε νέο υψηλό σε περισσότερα από 9 χρόνια στο 4,9%, με τη διαφορά μεταξύ των αποδόσεων του ιταλικού και γερμανικού 10ετούς στις 252 μονάδες βάσης.
Οι επενδυτές επικεντρώθηκαν στον προϋπολογισμό της Ιταλίας αφού ο δεξιός συνασπισμός με επικεφαλής την Giorgia Meloni κέρδισε σαφή πλειοψηφία στις εκλογές της Κυριακής, κληρονομώντας ένα από τα μεγαλύτερα χρέη της ευρωζώνης σε μια περίοδο ανόδου των επιτοκίων και επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης.
Η απερχόμενη κυβέρνηση του Mario Draghi θα ανακοινώσει νέες εκτιμήσεις για την ανάπτυξη και τα δημόσια οικονομικά αυτή την εβδομάδα στο Οικονομικό και Χρηματοοικονομικό της Έγγραφο (DEF), το οποίο θα αποτελέσει το πλαίσιο για τον προϋπολογισμό του 2023 που θα εξεταστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η είδηση ​​ότι ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream από τη Ρωσία στην Ευρώπη έχει υποστεί ζημιές, ενίσχυσε τις τιμές του φυσικού αερίου, τις οποίες οι αναλυτές βλέπουν ως δείκτη του μελλοντικού πληθωρισμού.
Η ολλανδική τιμή του φυσικού αερίου τον Οκτώβριο έφτασε τις 210 ανά μεγαβατώρα (MWh) την Τετάρτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης