Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυροί τριγμοί στις αγορές της Ασίας λόγω ύφεσης - O Hang Seng -3,2%

Ισχυροί τριγμοί στις αγορές της Ασίας λόγω ύφεσης - O Hang Seng -3,2%
Iσχυρές απώλειες καταγράφουν τα χρηματιστήρια της Ασίας,
Σχετικά Άρθρα
Ισχυρές απώλειες καταγράφουν τα χρηματιστήρια της Ασίας, μετά από τις δηλώσεις των αξιωματούχων της Federal Reserve, οι οποίες κλιμάκωσαν τις ανησυχίες σχετικά με την αύξηση των επιτοκίων, ωθώντας τους επενδυτές να απομακρυνθούν από τα ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία και να στραφούν στο δολάριο.
Οι δείκτες με μεγάλη τεχνολογική βαρύτητα κατέγραψαν τις χειρότερες επιδόσεις στην περιοχή.
Ο KOSPI της Νότιας Κορέας υποχώρησε σχεδόν 3% σε χαμηλό διετίας, ενώ ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 3,2% στις 17.267 μονάδες, σε χαμηλό 11 ετών.
Ο δείκτης Nikkei 225 της Ιαπωνίας υποχώρησε 1,5% στις 26.173 μονάδες, ενώ οι μετοχές της Ταϊβάν έχασαν 2,2%.
Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite Index σημείωσε απώλειες 1,6% στις 3.045 μονάδες.

Για ύφεση προειδοποιεί η Fed

Το κλίμα κλονίστηκε από τα hawkish σχόλια των αξιωματούχων της Fed James Bullard και Neel Kashkari, οι οποίοι προειδοποίησαν ότι οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο ύφεσης και ότι είναι πιθανό να χρειαστεί να γίνουν περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων.
Η πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο Mary Daly δήλωσε επίσης ότι η τράπεζα αγωνίζεται να διατηρήσει την ισορροπία μεταξύ της επιβράδυνσης του πληθωρισμού και της αποφυγής της ύφεσης.
Τα σχόλιά τους αύξησαν το δολάριο σε νέο υψηλό 20ετίας, ενώ ώθησαν τις αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων κοντά στο 4%.
Τα hawkish σχόλια έρχονται μόλις λίγες ημέρες μετά την αύξηση των επιτοκίων της Fed και την προειδοποίηση ότι είναι διατεθειμένη να διακινδυνεύσει οικονομικό πόνο στη μάχη της κατά του πληθωρισμού.
H Wall Street σημείωσε πτώση την Τρίτη για 6η διαδοχική συνεδρίαση.
Η Wall κινδυνεύει να χάσει όλα τα κέρδη που έχει σημειώσει τα τελευταία δύο χρόνια, μετά την απότομη αντιστροφή της διευκολυντικής νομισματικής πολιτικής της Fed.
Ο δείκτης Shanghai Shenzhen CSI 300 της Κίνας με blue chip υποχώρησε κατά 1,3% την Τετάρτη, με το κλίμα απέναντι στη χώρα να επιδεινώνεται, καθώς το γουάν υποχώρησε σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ.
Οι κινεζικές μετοχές διαπραγματεύονται κοντά σε χαμηλά πενταμήνου, αλλά έχουν τα πάει κάπως καλύτερα από τις υπόλοιπες ασιατικές αγορές φέτος, χάρη στα μέτρα τόνωσης της οικονομίας από την κυβέρνηση.
Ωστόσο, η αποδυνάμωση του γουάν και η πιθανή αναζωπύρωση των κρουσμάτων COVID-19 αναμένεται να επιβαρύνουν σημαντικά την οικονομία φέτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης