Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μικτά πρόσημα στη Wall Street, με το 10ετές ομόλογο σε υψηλό 15ετίας - Ο S&P 500 στο -0,21%, ο Nasdaq +0,25%

Μικτά πρόσημα στη Wall Street, με το 10ετές ομόλογο σε υψηλό 15ετίας - Ο S&P 500 στο -0,21%, ο Nasdaq +0,25%
Aνοδική τροχιά για άλλη μια μέρα ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά πέντε μονάδα βάσης στο 3,97.

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα, Τρίτη 27/9, οι κυριότεροι δείκτες της Wall street, καθώς οι μετοχές έπεσαν βαθύτερα, με τον S&P 500 να θέτει νέο χαμηλό για το 2022 και την απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς να συνεχίζει να ανεβαίνει σε επίπεδα που δεν έχουν παρατηρηθεί εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία.
Σημειώνεται ότι ο Dow Jones πλέον βρίσκεται σε επίπεδα «bear market» καθώς υποχώρησε κάτω από τις 29.135 μονάδες ήτοι περισσότερο του 20% από τα πρόσφατα υψηλά και ο S&P 500 έκλεισε σε νέο χαμηλό έτους, καθώς κινήθηκε κάτω από τις 3.647 μονάδες (χαμηλό Ιουνίου).
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Fed Chicago, ανήσυχος για την οικονομία των ΗΠΑ, δήλωσε ο πρόεδρος της τράπεζας Charles Evans, σε μια στιγμή που η κεντρική τράπεζα αυξάνει με ταχείς ρυθμούς τα επιτόκια στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό.
Επίσης πτώση 0,2% σημείωσαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ σε μηνιαία βάση τον Αύγουστο στα 272,7 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως έδειξαν τα μηνιαία στοιχεία που δημοσίευσε την Τρίτη το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ.
Ακόμη, συνεχίστηκε να επιβραδύνεται η ετήσια αύξηση στις τιμές των αμερικανικών κατοικιών καθώς το ράλι των επιτοκίων και το άλμα του πληθωρισμού έχουν περιορίσει το αγοραστικό ενδιαφέρον.

Στο ταμπλό

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones στο -0,43%, στις 29.134 μονάδες.
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 στο -0,21%, στις 3.647 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq στο +0,25%, στις 10.829 μονάδες
wall_klisimo_8.JPG

Evans (Fed): Ανησυχώ μήπως υπερβάλουμε με τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων

Ανήσυχος για την οικονομία των ΗΠΑ, δήλωσε στο CNBC ο πρόεδρος της Fed του Σικάγο, Charles Evans, σε μια στιγμή που η κεντρική τράπεζα αυξάνει με ταχείς ρυθμούς τα επιτόκια στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό.
Ο Evans είπε ότι παραμένει «επιφυλακτικά αισιόδοξος» ότι η αμερικανική οικονομία μπορεί να αποφύγει την ύφεση. με την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχουν περαιτέρω εξωτερικοί κραδασμοί.
Τα σχόλιά του έρχονται λίγο μετά μια σειρά δηλώσεων από κορυφαία στελέχη της Fed πως θα συνεχίσουν να δίνουν προτεραιότητα στην καταπολέμηση του πληθωρισμού, ο οποίος επί του παρόντος βρίσκεται κοντά στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές της δεκαετίας του 1980.
Η κεντρική τράπεζα αύξησε τα επιτόκια αναφοράς κατά 75 μονάδες βάσης νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα, η τρίτη συνεχόμενη αύξηση αυτού του μεγέθους.
Οι αξιωματούχοι της Fed ανέφεραν επίσης ότι θα συνεχίσουν να ανεβάζουν τα επιτόκια πολύ πάνω από το τρέχον εύρος από 3% έως 3,25%.

Πτώση -0,2% στις παραγγελίες διαρκών αγαθών τον Αύγουστο 2022

Στα μάκρο, πτώση 0,2% σημείωσαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ σε μηνιαία βάση τον Αύγουστο στα 272,7 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως έδειξαν τα μηνιαία στοιχεία που δημοσίευσε την Τρίτη το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ.
  • Η μέτρηση ήταν καλύτερη από τις εκτιμήσεις της αγοράς για μείωση κατά 0,4%.
  • Εξαιρουμένων των μεταφορών, οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 0,2%.
  • Εξαιρουμένης της άμυνας, οι νέες παραγγελίες μειώθηκαν κατά 0,9%.
  • Ο εξοπλισμός μεταφορών, επίσης μειωμένος δύο συνεχόμενους μήνες, οδήγησε τη μείωση, 1,0 δισ. δολάρια ή 1,1% στα 92,0 δισ. δολάρια.

1_194.jpg

Συνέχισε να επιβραδύνει η ετήσια άνοδος στις τιμές των κατοικιών

Στα μάκρο επίσης, συνέχισε να επιβραδύνει η ετήσια αύξηση στις τιμές των αμερικανικών κατοικιών καθώς το ράλι των επιτοκίων και το άλμα του πληθωρισμού έχουν περιορίσει το αγοραστικό ενδιαφέρον.
Ειδικότερα, ο δείκτης κατοικιών S&P CoreLogic Case-Shiller για 20 μητροπολιτικές περιοχές των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 16,1% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο, από 18,7% τον προηγούμενο μήνα.
Από τον Ιούνιο, ο δείκτης υποχώρησε 0,4% τον Ιούλιο μετά την άνοδο του προηγούμενου μήνα κατά 0,4%.
Οι τιμές κορυφώθηκαν τον περασμένο Απρίλιο όταν εμφάνισαν ετήσιο άλμα 21,2%.
Σε εθνικό επίπεδο, ο δείκτης υποχώρησε 0,2% τον Ιούλιο από τον Ιούνιο.

2_250.jpg

Παράλληλα, ανοδική τροχιά για άλλη μια μέρα ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά πέντε μονάδα βάσης στο 3,97% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά δύο μονάδες βάσης στο 4,32%.
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,1% έναντι του ευρώ, στο 0,9600 δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης