Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε επίπεδα ρεκόρ έως 98% Donetsk, Luhansk, Zaporizyhe, Kherson υπέρ της προσάρτησης - Επικυρώνει η Ρωσία 4 Οκτωβρίου

Σε επίπεδα ρεκόρ έως 98% Donetsk, Luhansk, Zaporizyhe, Kherson υπέρ της προσάρτησης - Επικυρώνει η Ρωσία 4 Οκτωβρίου
Μπορεί η Δύση να σαμπόταρε τα δημοψηφίσματα και να τα χαρακτήρισε fake, εντούτοις η καθολική πλειοψηφία των πολιτών τάχθηκε υπέρ της αυτοδιάθεσης, κοινώς δεν μπορεί να χαρακτηριστούν τα δημοψηφίσματα με ποσοστά της τάξης του 98% ως μη έγκυρα

Τα ποσοστά υπέρ της προσάρτησης στην Ρωσία των ουκρανικών περιοχών στα δημοψηφίσματα που διεξήχθησαν στο Donetsk και Luhansk στα Ανατολικά στην περιοχή Donbass και στην Kherson στα νότια μαζί με την Zaporizhia ή Zaporizyhe είναι συντριπτικά.

Με βάση τα πρώτα στοιχεία υπέρ της προσάρτησης του Donetsk στην Ρωσία υποστηρίχθηκε από το 98,35% των πολιτών..
Η ένταξη του Luhansk στη Ρωσία μετά την επεξεργασία του 21,11% των ψήφων υποστηρίχθηκε από το 97,83%.
Η προσάρτηση της περιοχής Zaporizhye στη Ρωσική Ομοσπονδία, υποστηρίχθηκε από το 97,79%.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της επεξεργασίας του 28% των ψήφων, η είσοδος της περιοχής Kherson στη Ρωσική Ομοσπονδία υποστηρίχθηκε από το 97,05%.
Τα αποτελέσματα είναι συντριπτικά και αποδεικνύουν το καθολικό αίσθημα αυτοδιάθεσης των πολιτών της Ανατολικής Ουκρανίας και δικαιώνουν πλήρως την απόφαση του Ρώσου Προέδρου Putin να σχεδιάσει την ειδική στρατιωτική επιχείρηση που στόχο είναι την απελευθέρωση των εδαφών αυτών.
Η Ρωσική ομοσπονδία κατά πάσα πιθανότητα θα επικυρώσει στις 4 Οκτωβρίου 2022 την ένταξη των 4 περιοχών της Ουκρανίας στην Ρωσία, θα ενσωματώσει τα εδάφη και ταυτόχρονα θα ενεργοποιήσει το στρατιωτικό δόγμα της Ρωσίας στα νέα εδάφη που προσάρτησε μετά από δημοκρατικές διαδικασίες...

Τα δημοψηφίσματα είναι νόμιμα...

Μπορεί η Δύση να σαμπόταρε τα δημοψηφίσματα και να τα χαρακτήρισε fake, εντούτοις η καθολική πλειοψηφία των πολιτών τάχθηκε υπέρ της αυτοδιάθεσης, κοινώς δεν μπορεί να χαρακτηριστούν τα δημοψηφίσματα με ποσοστά της τάξης του 98% ως μη έγκυρα.
Δεν μπορεί η Ελβετία για ασήμαντο αφορμή να πραγματοποιεί δημοψηφίσματα και οι πολίτες μιας περιοχής της Ανατολικής και Νότιας Ουκρανίας που καταπιέζονται από το 2014... να ψηφίζουν υπέρ της προσάρτησης στην Ρωσία με ποσοστά ρεκόρ και η Δύση να μην τα αναγνωρίζει.
Από το 2014 και πριν ξεκινήσει τον Φεβρουάριο 2022 η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας, οι Ουκρανοί είχαν σκοτώσει 14.500 πολίτες στο Donbass...

Η συμμετοχή

Η συμμετοχή των ρωσώφωνων Ουκρανών, έφθασε στο 92,6% στα δημοψηφίσματα
Έως και τις 26 Σεπτεμβρίου 2022 το 86,89% των πολιτών συμμετείχε στο δημοψήφισμα του Donetsk, το 63,58% στην Περιφέρεια Kherson και το 66,43% στην Περιφέρεια Zaporizhia. Μέχρι τις 12:00 στις 27 Σεπτεμβρίου 2022, το 90,64% είχε ψηφίσει στο Luhansk.
Το δημοψήφισμα θεωρείται έγκυρο άπαξ και ξεπέρασε η συμμετοχή το 50% των πολιτών και παρά τις προσπάθειες των Ουκρανών να τα σαμποτάρουν.
Δεν είναι τυχαίο ότι η περιοχή του Donetsk βομβαρδίστηκε κατά την περίοδο διεξαγωγής των δημοψηφισμάτων 23 με 27 Σεπτεμβρίου 2022 πάνω από 150 φορές.

Η αντίδραση των παρατηρητών

Διεθνείς παρατηρητές από τη Βουλγαρία, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, τη Γερμανία, τη Σερβία, τη Μοζαμβίκη, τη Γαλλία, την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία δεν κατέγραψαν παραβιάσεις, εκτός από απειλές και βομβαρδισμούς από την Ουκρανία....

Οι απειλές της Ουκρανίας ήταν η μοναδική παραβίαση στο δημοψήφισμα της Kherson σύμφωνα με Γερμανό παρατηρητή
Ο Thomas Roeper τόνισε ότι δεν είδε παραβιάσεις σχετικά με την την διαδικασία ψηφοφορίας
Ο μοναδικός τύπος παραβιάσεων που καταγράφηκαν στην περιοχή της Kherson κατά το δημοψήφισμα για την ένταξη στη Ρωσία ήταν οι απειλές από την Ουκρανία.

«Οι απειλές από την Ουκρανία ήταν το μόνο είδος παραβιάσεων που είδα.
Υπήρξαν προσπάθειες να μας επιτεθούν.
Είδαμε βομβαρδισμό.
Αλλά δεν είδα καμία παραβίαση σχετικά με την ίδια τη διαδικασία ψηφοφορίας.
Όλα τα έγγραφα ελέγχθηκαν καθαρά, οι κάλπες σφραγίστηκαν.
Ένας παρατηρητής από τη Μοζαμβίκη, ο Jose Matemulane, με τη σειρά του, σημείωσε ότι η ψηφοφορία διεξήχθη σύμφωνα με όλα τα πιθανά πρότυπα.
«Δεν κατέγραψα παραβάσεις.
Πιστεύω ότι τα αποτελέσματα είναι θεμιτά και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τα αμφισβητήσει».
Украина. Херсон. Подсчет бюллетеней после голосования на референдумах по вхождению ДНР, ЛНР, Херсонской и Запорожской областей в состав РФ на избирательном участке. Референдум о вхождении ДНР, ЛНР, Херсонской и Запорожской областей в состав Российской Федерации проходит с 23 по 27 сентября. Стрингер/ТАСС

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης