Τελευταία Νέα
Οικονομία

Power Pass: Πίστωση ποσού συνολικού ύψους 31,6 εκατ. ευρώ

Power Pass: Πίστωση ποσού συνολικού ύψους 31,6 εκατ. ευρώ
Η ενημέρωση των δικαιούχων θα γίνει μέσω email ή sms και θα συνυπολογιστεί και το ποσό του Power Pass 1.

Πιστώθηκε σήμερα ποσό συνολικού ύψους 31,6 εκατ. ευρώ σε 866.181 δικαιούχους του Power Pass, δηλαδή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη μέρους της αύξησης του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος οικιακών καταναλωτών του εσωτερικού που εκδόθηκαν τον Ιούνιο του 2022.
Στην παραπάνω πίστωση περιλαμβάνονται, επίσης, υπόλοιπα πληρωμών για λογαριασμούς της περιόδου από την 1η Δεκεμβρίου 2021 έως τις 31 Μαΐου 2022, κατόπιν διασταύρωσης των στοιχείων.
Το προαναφερθέν ποσό είχε μεταφερθεί έως χθες από το Υπουργείο Οικονομικών στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και πιστώθηκε σήμερα από την «Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ Μ.Α.Ε.)» στους λογαριασμούς των δικαιούχων.
Μετά τη σημερινή πληρωμή, η συνολική δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη μέρους της αύξησης του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος οικιακών καταναλωτών του εσωτερικού που εκδόθηκαν την περίοδο 1η.12.2021 έως 30.6.2022 ανέρχεται στα 295,6 εκατ. ευρώ.

Ποιοι δεν θα δουν χρήματα από το Power Pass

Όσοι δεν έλαβαν χρήματα ούτε στον πρώτο γύρο, δεν θα δουν κάποιο ποσό στον τραπεζικό τους λογαριασμό.
Για τις αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί, ελήφθησαν στοιχεία από τους παρόχους ενέργειας για τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί εντός Ιουνίου.
Για να πάρετε τα χρήματα δεν θα χρειαστεί να γίνει νέα αίτηση από την πλευρά των δικαιούχων.
Οι δικαιούχοι του συγκεκριμένου ποσού δεν χρειάστηκε να υποβάλουν εκ νέου αίτηση στο vouchers.gov.gr, καθώς ελήφθησαν στοιχεία απευθείας από τους παρόχους ενέργειας.
Η ενημέρωση των δικαιούχων θα γίνει μέσω email ή sms και θα συνυπολογιστεί και το ποσό του Power Pass 1.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης