Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mύδροι του τουρκικού ΥΠΕΞ κατά Γερμανίας - Αντιπρόεδρος γερμανικής Βουλής εναντίον Erdogan: Είσαι αρουραίος των υπονόμων

Mύδροι του τουρκικού ΥΠΕΞ κατά Γερμανίας - Αντιπρόεδρος γερμανικής Βουλής εναντίον Erdogan: Είσαι αρουραίος των υπονόμων
Διπλωματικό επεισόδιο Τουρκίας - Γερμανίας για το «αρουραίε Erdogan...»
Σχετικά Άρθρα

Οξύ διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας προκάλεσαν οι χαρακτηρισμοι του αντιπροέδρου της Bundestag για τον Τούρκο πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan…
Πιο αναλυτικά, ο γερμανός βουλευτής Wolfgang Kubicki έβαλε εναντίον του Τούρκου προέδρου, χαρακτηρίζοντάς τον «αρουραίο».
Άμεση ήταν η απάντηση των Τούρκων…
Στην ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Tanzu Bilgic χαρακτήρισε τις δηλώσεις Kubiki εναντίον του Erdogan «απαράδεκτες», για να προσθέσει ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι «ακατάλληλος» για την θέση του αντιπροέδρου του γερμανικού Κοινοβουλίου». 
«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τις προσβλητικές δηλώσεις που έκανε ο Wolfgang Kubicki, αντιπρόεδρος του γερμανικού ομοσπονδιακού κοινοβουλίου, για τον Πρόεδρό μας σε ομιλία του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας», ανέφερε στην ανακοίνωση του ο Bilgic.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι δηλώσεις Kubickiείναι «απαράδεκτες» και «δεν ταιριάζουν στον αντιπρόεδρο της Βουλής και στερούνται παντελώς πολιτικού ήθους και υπευθυνότητας».
Καταλήγοντας η ανακοίνωση σημειώνει ότι αυτές οι «απρεπείς δηλώσεις δίνουν ουσιαστικά μια ιδέα για το πολιτικό και ηθικό επίπεδο του Kubiki και αποκαλύπτουν τη χυδαιότητά του», σημειώνοντας ότι κλήθηκε στο τουρκικό ΥΠΕΞ ο πρέσβης της Γερμανίας στην Άγκυρα, Jurgen Schulz, και του επιδόθηκε «έντονη» διαμαρτυρία από την Άγκυρα. 

Οι δηλώσεις Kubiki…

Ο αντιπρόεδρος των Γερμανών Φιλελευθέρων κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κάτω Σαξονία πριν από λίγες ημέρες προειδοποίησε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να μην «ανοίξει απλώς ξανά την αγκαλιά της» στην Τουρκία σε περίπτωση του επόμενου κύματος προσφύγων.
Μάλιστα χαρακτήρισε υπεύθυνο τον Τούρκο πρόεδρο για τα προσφυγικά κύματα και τον χαρακτήρισε «αρουραίο των υπονόμων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης