Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντιπρόεδρος της γερμανικής Βουλής κατά Erdogan: «Είναι αρουραίος των υπονόμων»

Αντιπρόεδρος της γερμανικής Βουλής κατά Erdogan: «Είναι αρουραίος των υπονόμων»
Ο αντιπρόεδρος των Γερμανών Φιλελευθέρων κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κάτω Σαξονία πριν από λίγες ημέρες προειδοποίησε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να μην «ανοίξει απλώς ξανά την αγκαλιά της» στην Τουρκία σε περίπτωση του επόμενου κύματος προσφύγων

Οργή προκάλεσε στην Άγκυρα η δήλωση του αντιπροέδρου της γερμανικής Βουλής Βόλφγκανγκ Κουμπίκι, ο οποίος αποκάλεσε τον Erdogan «αρουραίο των υπονόμων».
Ο αντιπρόεδρος των Γερμανών Φιλελευθέρων κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κάτω Σαξονία πριν από λίγες ημέρες προειδοποίησε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να μην «ανοίξει απλώς ξανά την αγκαλιά της» στην Τουρκία σε περίπτωση του επόμενου κύματος προσφύγων.
Μάλιστα χαρακτήρισε υπεύθυνο τον Τούρκο πρόεδρο για τα προσφυγικά κύματα και τον χαρακτήρισε «αρουραίο των υπονόμων».

Η Άγκυρα κάλεσε τον Γερμανό πρέσβη για εξηγήσεις

Όπως ήταν αναμενόμενο η τουρκική πλευρά εξοργίστηκε με το σχόλιο και κάλεσε τον Γερμανό πρέσβη στην Αγκυρα για εξηγήσεις, ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτές τις δηλώσεις Κούμπκι.
Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ταντζού Μπιλγκίτς τόνισε σε «καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τις προσβλητικές δηλώσεις που έκανε ο Βόλφγκανγκ Κουμπίκι, αντιπρόεδρος του γερμανικού ομοσπονδιακού κοινοβουλίου, για τον Πρόεδρό μας σε ομιλία του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας».
Πρόσθεσε μάλιστα πως ο Βόλφγκανγκ Κουμπίκ «δεν είναι κατάλληλος για τη θέση του αντιπροέδρου του κοινοβουλίου. Του λείπει εντελώς η πολιτική ηθική και η υπευθυνότητα.
Οι απρεπείς δηλώσεις δίνουν ουσιαστικά μια ιδέα για το πολιτικό και ηθικό επίπεδο του Κουμπίκι και αποκαλύπτουν τη χυδαιότητά του».

www.bankingnews.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης