Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βαρβιτσιώτης (αν. ΥΠΕΞ): Με την Ιαπωνία συμμεριζόμαστε τις ίδιες αξίες και σεβόμαστε το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας

Βαρβιτσιώτης (αν. ΥΠΕΞ): Με την Ιαπωνία συμμεριζόμαστε τις ίδιες αξίες και σεβόμαστε το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας
Με την Ιαπωνία «συμμεριζόμαστε τις ίδιες αξίες και σεβόμαστε το Διεθνές Δίκαιο και ιδιαίτερα το Δίκαιο της Θάλασσας», είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης

Στην κηδεία του πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε παρευρέθηκε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση και τον Έλληνα πρωθυπουργό.
O κ. Βαρβιτσιώτης συμμετείχε στην τελετή, που πραγματοποιήθηκε παρουσία χιλιάδων προσκεκλημένων από την Ιαπωνία και το εξωτερικό στο στάδιο Budokan στο Τόκυο, όπου και εναπόθεσε λουλούδια σε βωμό με τη φωτογραφία του εκλιπόντος, ως επικεφαλής ελληνικής αντιπροσωπείας. Κατόπιν, μετέβη στο παλάτι Akasaka για την επίσημη τελετή χαιρετισμού, όπου απηύθυνε κατ’ ιδίαν τα συλλυπητήριά του στον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Φούμιο Κισίντα (Fumio Kishida), τον υπουργό Εξωτερικών Γιοσιμάσα Χαγιάσι (Yoshimasa Hayashi), τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Χιροκάζου Ματσούνο (Hirokazu Matsuno) και τη χήρα του εκλιπόντος Άκιε Άμπε (Akie Abe).
Σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της τελετής, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι ο Σίνζο Άμπε ήταν μια σημαντική πολιτική προσωπικότητα της Ιαπωνίας, που άνοιξε τη χώρα του σε νέες πολιτικές συμμαχίες και διαδραμάτισε για μακρό χρονικό διάστημα πρωταγωνιστικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα, όντας ένας από τους μακροβιότερος Ιάπωνες πρωθυπουργούς.
Με την Ιαπωνία «συμμεριζόμαστε τις ίδιες αξίες και σεβόμαστε το Διεθνές Δίκαιο και ιδιαίτερα το Δίκαιο της Θάλασσας», είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης και υπογράμμισε την επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης για εμβάθυνση των διμερών σχέσεων με την Ιαπωνία και ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων και σε άλλους τομείς, πέρα από τη ναυτιλία. Πιο συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε στην ανάπτυξη των σχέσεων στον χρηματοπιστωτικό τομέα, στην ψηφιακή τεχνολογία, στον τουρισμό, στα αγροδιατροφικά προϊόντα και στις νέες τεχνολογίες.
Στη συνάντησή του με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Φούμιο Κισίντα, ο κ. Βαρβιτσιώτης του απεύθυνε πρόσκληση να επισκεφτεί την Ελλάδα το συντομότερο δυνατό και μετέφερε την επιθυμία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να επισκεφθεί και αυτός την Ιαπωνία, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών. Επισημαίνεται, πως στο περιθώριο της τελετής, ο κ. Βαρβιτσιώτης είχε σύντομες συναντήσεις με υπουργούς και αξιωματούχους άλλων χωρών, που είχαν επίσης προσκληθεί στην τελετή.
Αύριο, τελευταία ημέρα της επίσκεψης στην Ιαπωνία, ο κ. Βαρβιτσιώτης θα έχει συναντήσεις με τον Ιάπωνα ομόλογό του Kέντζι Γιαμάντα (Kenji Yamada), τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Τουρισμού, Τοσιρό Τογιόντα (Toshiro Toyoda) και τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Ιαπωνικής Βουλής Μινόρου Κιούτσι (Minoru Kiuchi).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης