Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Επίθεση» εξαγορών ετοιμάζει η Goldman Sachs, με αμοιβαίο κεφάλαιο 9,7 δισ.

tags :
«Επίθεση» εξαγορών ετοιμάζει η Goldman Sachs, με αμοιβαίο κεφάλαιο 9,7 δισ.
Στην ίδια στρατηγική και η BlackRock
Η Goldman Sachs Group δημιούργησε ένα ιδιωτικό κεφάλαιο ύψους 9,7 δισ. δολαρίων, το μεγαλύτερο από το 2007, το οποίο επιδιώκει να επενδύσει σε εταιρείες με επιχειρηματική αξία περίπου 750 έως 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Το αμοιβαίο κεφάλαιο βρίσκεται κάτω από το σκέλος διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων του γίγαντα της Wall Street και είναι γνωστό ως "West Street Capital Partners VIII".
Σκοπεύει να επενδύσει κατά μέσο όρο 300 εκατομμύρια δολάρια για να αναλάβει μερίδια σε εταιρείες στους τομείς χρηματοοικονομικών και επιχειρηματικών υπηρεσιών, καθώς και στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, των καταναλωτών, της τεχνολογίας και της κλιματικής αλλαγής.
«Αυτό το κεφάλαιο βασίζεται στην 30ετή ιστορία μας στα ιδιωτικά κεφάλαια, καθώς συνεχίζουμε να κλιμακώνουμε τις προσπάθειες και να διαθέτουμε τις εναλλακτικές προσφορές μας σε ένα ευρύτερο φάσμα επενδυτών», δήλωσε ο Julian Salisbury, παγκόσμιος συνεπικεφαλής της Goldman Sachs Asset Management.
Η GSAM, όπως είναι γνωστή η επιχείρηση, εποπτεύει περιουσιακά στοιχεία ύψους 2,5 τρισ. δολαρίων, με τα ιδιωτικά κεφάλαια (PE) να αντιστοιχούν σε 176 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στην ίδια στρατηγική και η BlackRock

Οι διαχειριστές χρημάτων της Goldman δεν είναι οι μόνοι που συγκεντρώνουν κεφάλαια PE.
Η BlackRock έχει περίπου 35 δισεκατομμύρια δολάρια επικεντρωμένα σε στρατηγικές PE και μόνο πέρυσι συγκέντρωσε 3 δισεκατομμύρια δολάρια για να επενδύσει σε συμφωνίες δευτερογενούς αγοράς PE.
Οι επενδυτές στο τελευταίο εγχείρημα της Goldman περιλαμβάνουν συνταξιοδοτικά ταμεία, κρατικά επενδυτικά ταμεία, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, οικογενειακά γραφεία και άτομα με υψηλή καθαρή αξία.
Η τράπεζα, καθώς και ορισμένοι από τους υπαλλήλους της, επένδυσαν επίσης.
Το ταμείο έχει ήδη υποστηρίξει τη Norgine, μια ευρωπαϊκή φαρμακευτική εταιρεία, τη Nippo Corp, μια εταιρεία οδοστρωμάτων στην Ιαπωνία, και την Parexel, έναν οργανισμό κλινικής έρευνας, μεταξύ άλλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης