Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Βγάζει αντίδραση, ακολουθεί τις ξένες αγορές – Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Βγάζει αντίδραση, ακολουθεί τις ξένες αγορές – Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με καλή άνοδο άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης και όσο περνούσε η ώρα μεγάλωνε. Οι αναλυτές πιστεύουν πως τα επίπεδα που έχουν διαμορφωθεί ενεργοποιούν αγοραστές καθώς έχουν δημιουργηθεί ελκυστικές αποτιμήσεις. Από την άλλη, αναλυτές σημειώνουν πως η τεχνική αντίδραση δεν αλλάζει την τάση, άρα χρειάζεται προσοχή. Η δημοσίευση των αποτελεσμάτων εξαμήνου θα μας απασχολήσει το επόμενο διάστημα.

Η εγχώρια αγορά άνοιξε με άνοδο και ακολουθεί τις αγορές του εξωτερικού. Λογικά η μεταβλητότητα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα. Οι 800 μονάδες φαίνεται πως κερδίζονται ξανά αφού εκεί άνοιξε η αγορά. Οι τράπεζες ξεχωρίζουν, όπως είναι αναμενόμενο, ακολουθεί ο ΟΠΑΠ, η Μυτιληναίος, ο ΟΤΕ, η Motor Oil και η Lamda. Ο τζίρος γρήγορα ξεπέρασε το 1 εκατ. ευρώ αν και πολλά βαριά χαρτιά δεν άνοιξαν στην ώρα τους…

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με καλή διάθεση η ΑΛΦΑ και η ΕΤΕ. Με αξιόλογη άνοδο και το άνοιγμα της ΠΕΙΡ αλλά με χαμηλό όγκο. Λίγο πιο πίσω η ΕΥΡΩΒ.

ΟΠΑΠ: Στα 12,37 ευρώ και στο +1,81% με την αποτίμηση στα 4,45 δισ. ευρώ.

ΔΕΗ: Προσπαθεί να δώσει συνέχεια στη χθεσινή κίνηση και κινείται πάνω από τα 5,30 ευρώ.

IDEAL: Μπήκαν προς διαπραγμάτευση 5,86 εκατ. νέες μετοχές που προέκυψαν από την αύξηση κεφαλαίου λόγω της δημόσιας πρότασης προς τη Byte. Πιέζεται η μετοχή στο ξεκίνημα και βρίσκεται στα 3,49 ευρώ με πτώση 5,16% και όγκο 23 χιλ. τεμάχια.

DIMAND: Η άντληση των κεφαλαίων από την εισαγωγή της στο Χ.Α., η οποία έγινε στο δεύτερο εξάμηνο, θα αλλάξει την εικόνα της λογιστικής κατάστασης. Το δάνειο που είχε λάβει, είχε τεράστιο τόκο και δεν άφηνε περιθώρια για κέρδη. Σημειώστε πως ο τζίρος στο πρώτο εξάμηνο πήγε στα 4,06 εκατ. ευρώ από 2,6 εκατ. ευρώ πέρυσι και παρά την αύξηση δεν κάλυψε τους τόκους που ήταν 4,28 εκατ. ευρώ. Επιπλέον έβγαλε κέρδος 8 εκατ. ευρώ από αναπροσαρμογή αξίας ακινήτων και πάλι δεν μπόρεσε να βγάλει κέρδος στην τελική γραμμή. Ζημιές μετά από φόρους 211 χιλ. ευρώ από 4,8 εκατ. ευρώ, αλλά γύρισε θετική σε επίπεδο προ φόρων. H αποτίμηση στα 262 εκατ. ευρώ με τα ίδια κεφάλαια (προς εισαγωγής στο Χ.Α.) στα 37,5 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται πως από την αύξηση άντλησε περί τα 98 εκατ. ευρώ.

BRIQ: Σε μία άλλη ΑΕΕΑΠ τώρα με έσοδα 3,98 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο από 2,57 εκατ. ευρώ και κέρδη 2,44 εκατ. ευρώ από 1,31 εκατ. ευρώ. Υπάρχουν βέβαια κέρδη από αναπροσαρμογή ακινήτων και εδώ. Στα 2,62 ευρώ η εσωτερική αξία της μετοχής και η αποτίμηση στα 66 εκατ. ευρώ. Στα 1,85 ευρώ έκλεισε χθες. Με καλό όγκο 9 χιλ. τεμαχίων άνοιξε η μετοχή και με άνοδο 1,89%.

REAL CONS: Πωλήσεις 11,5 εκατ. ευρώ από 10,8 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 937 χιλ. ευρώ από 798 χιλ. ευρώ. Η αποτίμηση στα 41,6 εκατ. ευρώ.

REVOIL: Με 50 τεμάχια πήγε στο +6,67% και στα 1,28 ευρώ και ο πρώτος αγοραστής είναι στα 1,17 ευρώ.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Με 1 τεμάχιο η συγκεκριμένη στα 276 ευρώ και στο +3,76%. Η αποτίμηση στα 761 εκατ. ευρώ και δε χρειάζεται να επαναλάβουμε πως είναι τσάμπα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης