Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Αρμενία ο Δένδιας - Οι συναντήσεις στο Ερεβάν, τι θα βρεθεί στο επίκεντρο

Στην Αρμενία ο Δένδιας - Οι συναντήσεις στο Ερεβάν, τι θα βρεθεί στο επίκεντρο
Οι συζητήσεις θα εστιασθούν σε ζητήματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος

Στην Αρμενία, για δεύτερη φορά , θα βρίσκεται σήμερα, Τρίτη 27/9, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος θα συναντηθεί με ανώτατους Αρμένιους αξιωματούχους.
Ο κ. Δένδιας στο Ερεβάν θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας, Ararat Mirzoyan και στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες.
Σημειώνεται ότι οι δυο Υπουργοί Εξωτερικών είχαν συναντηθεί την προηγούμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, όπου είχε πραγματοποιηθεί η Τριμερής Συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Αρμενίας.
Στη συνέχεια, ο κ. Δένδιας θα γίνει δεκτός από τον Πρωθυπουργό της Αρμενίας, Nikol Pashinyan, στην οποία θα συμμετέχει και ο Υπουργός Άμυνας της Αρμενίας, Suren Papikyan.
Η επίσκεψη στην Αρμενία θα ολοκληρωθεί με γεύμα εργασίας που θα παραθέσει ο Υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας προς τον Έλληνα ομόλογό του.

Τι θα συζητηθεί

Οι συζητήσεις, στις ανωτέρω συναντήσεις θα εστιασθούν σε ζητήματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στις τρέχουσες εξελίξεις στον Καύκασο και την Ανατολική Μεσόγειο, στη συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο των τριμερών σχημάτων συνεργασίας, καθώς και στις σχέσεις ΕΕ-Αρμενίας.
Σημειώνεται ότι αυτή θα είναι η δεύτερη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών στην Αρμενία σε διάστημα λιγότερο των δυο ετών. Η πρώτη επίσκεψή του στο Ερεβάν είχε πραγματοποιηθεί στις 16/10/2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης