Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το ΠΑΣΟΚ ξεφουσκώνει σταδιακά και ισχυροποιείται το δίπολο Μητσοτάκη - Τσίπρα – Που ευθύνεται ο Ανδρουλάκης;

Το ΠΑΣΟΚ ξεφουσκώνει σταδιακά και ισχυροποιείται το δίπολο Μητσοτάκη - Τσίπρα – Που ευθύνεται ο Ανδρουλάκης;
Από το 16% έχει φτάσει στο 11% και το ποσοστό θα βαίνει μειούμενο όσο κοντεύουμε για τις εκλογές.
Ξεφουσκώνει το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.
Από το 16% έχει φτάσει στο 11% και το ποσοστό θα βαίνει μειούμενο όσο κοντεύουμε για τις εκλογές.
Και αυτό έχει την εξήγησή του στις παρακάτω αιτίες.

Γιατί έφυγε ο Σέρμπος από το επιτελείο Ανδρουλάκη;

Πολλά στελέχη έχουν αντιδράσει με το φλερτ που έχουν επιχειρήσει στελέχη που βρίσκονται δίπλα στον Νίκο Ανδρουλάκη με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Πριν λίγες μέρες ο Σωτήρης Σέρμπος ο τομεάρχης για τα θέματα διεθνών σχέσεων, αποφάσισε να παραιτηθεί από το ΠΑΣΟΚ και να αφήσει τη θέση.
Ο κ. Σέρμπος παρόλο που ήταν συμφοιτητής με τον Ν.Ανδρουλάκη θεώρησε ότι δεν τον εκφράζει πλέον το ΠΑΣΟΚ που φλερτάρει με τον ΣΥΡΙΖΑ, παρόλο που δημοσίως αυτό που συμφωνήθηκε να ειπωθεί είναι ότι είχε σφικτό ακαδημαϊκό πρόγραμμα.

Υπάρχει μεγάλο κομμάτι που θέλει κυβερνητική συμμαχία με ΝΔ και όχι με ΣΥΡΙΖΑ

Στο σημερινό ΠΑΣΟΚ υπάρχει ένας αριθμός στελεχών και βουλευτών που δεν θέλει καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Ανδρέας Λοβέρδος, η Νάντια Γιαννακοπούλου, η Εύα Καιλή και αρκετοί ακόμα που έχουν ταχθεί υπέρ της αυτόνομης πορείας.
Επίσης, εκτός ΠΑΣΟΚ έχουν μείνει πολλά στελέχη που σήμερα βρίσκονται στο κατώφλι της ΝΔ, όπως ο Γιώργος Φλωρίδης, η Άννα Διαμαντοπούλου κ.α που δεν συμφωνούν με τις κινήσεις Ανδρουλάκη.
Σε λίγες μέρες θα έχει συνέδριο και ο Κύκλος Ιδεών του Βαγγέλη Βενιζέλου και εκεί θα δούμε αν και ποια θα είναι η κριτική του απέναντι στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Ο Βενιζέλος είναι υπέρ των κυβερνητικών συμμαχιών, αφού και ο ίδιος έχει συγκυβερνήσει με τον Α.Σαμαρά.

Κούρασε η επικοινωνιακή (και μόνο) διαχείριση Ανδρουλάκη στις υποκλοπές

Στην υπόθεση των υποκλοπών ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε κάθε δίκιο να διαμαρτύρεται αλλά φάνηκε ότι απλά ήθελε να εκμεταλλευτεί την υπόθεση για να αναδείξει το προφίλ του.
Δεν πήγε να μάθει στον εισαγγελέα ποτέ γιατί τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ και ποτέ δεν έκανε μήνυση στην ΕΥΠ για να αρχίσει δικαστική έρευνα από τον Άρειο Πάγο προκειμένου να γίνει γνωστό.
Έμεινε κολλημένος στο λογισμικό predator το οποίο, όμως, δεν χρησιμοποιείται από τις ελληνικής υπηρεσίες.
Αυτή η επικοινωνιακή διαχείριση χωρίς την αναζήτηση της ουσίας και της αλήθειας, κούρασε το κόσμο.
Γι’ αυτό και όποια φθορά είχε η κυβέρνηση την κέρδισε μετά από την ΔΕΘ.

Ο Τσίπρας θα συμπιέσει το ΠΑΣΟΚ και θα εκφράσει την Κεντροαριστερά

Επίσης, θα πρέπει να πούμε ότι το θέμα των υποκλοπών εκμεταλλεύτηκε πολύ καλύτερα ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος στην Βουλή αντιπολιτευτικά εξέφρασε όλη την Κεντροαριστερά και πήρε πόντους εις βάρος του Νίκου Ανδρουλάκη.
Όσο περνάει ο καιρός, φαίνεται ότι το δίπολο Μητσοτάκης-Τσίπρας θα είναι ισχυρό και θα πιέσει τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ.
Επίσης, ο Α.Τσίπρας έχει αποφασίσει να κινηθεί πιο δυναμικά σε κεντρώες πολιτικές, φάνηκε από την καλή του εμφάνιση στην φετινή ΔΕΘ ενώ έχει αφήσει χωρίς αντικείμενο τον Παύλο Πολάκη.
Απόδειξη ότι δεν τον έβαλε καν στην εξεταστική επιτροπή για τις υποκλοπές.

Ατυχείς δηλώσεις και μικρομεγαλισμός

Επίσης, ο Ν.Ανδρουλάκης κούρασε με τις δηλώσεις του στη ΔΕΘ και έδειξε ότι πάσχει από μικρομεγαλισμό. Δήλωσε ότι είναι ο «Κολοκοτρώνης των Βρυξελλών» ενώ δήλωσε ότι δεν θα δεχτεί να είναι πρωθυπουργός ο Κ.Μητσοτάκης και ο Α.Τσίπρας.
Δηλαδή να καθορίσει εκείνος τον Πρωθυπουργό και τα κυβερνητικά σχήματα. Ακούγεται λίγο αλαζονικό. Φανταστείτε τώρα στην Ιταλία να πει ο Salvini ότι δέχεται να μπει στον κυβερνητικό συνασπισμό με Meloni και Berlusconi αλλά δεν δέχεται να είναι η Meloni πρωθυπουργός.
Επίσης, προέβη σε ατυχείς κινήσεις όπως να μην στηρίξει την επένδυση στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, όπως όταν έφαγε αμάσητη την τουρκική προπαγάνδα για τους 38 μετανάστες στη νησίδα στον Έβρο και εμφανίστηκε ως ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, όπως όταν αφήνει την Ε.Λιακούλη του ΠΑΣΟΚ να άγεται και να φέρεται από τον Δ.Τζανακόπουλο.
Το σημαντικότερο είναι ότι όσο περνάει ο καιρός το ΠΑΣΟΚ θα συμπιέζεται τόσο από τον Κ. Μητσοτάκη που θα επιχειρήσει και πάλι κεντρώα στροφή αλλά και από τον Αλέξη Τσίπρα που έχει ανεβάσει τα ποσοστά συσπείρωσής του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης