Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

3ο Cyprus Forum – Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών για τρίτη χρονιά στην Κύπρο

3ο Cyprus Forum – Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών για τρίτη χρονιά στην Κύπρο

Tο μεγαλύτερο συνέδριο πολιτικής στην Κύπρο στις 29-30 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας με τη σφραγίδα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών

Σχετικά Άρθρα

Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών για ακόμη μία χρονιά συνδιοργανώνει μαζί με τον μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό οργανισμό Oxygono, το μεγαλύτερο ανεξάρτητο συνέδριο πολιτικής στην Κύπρο στις 29-30 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας με θέμα “Inclusivity: Για μια πιο ανοικτή και δίκαιη κυπριακή κοινωνία”.
Ανάμεσα στις προσωπικότητες που ξεχωρίζουν στο 3ο Cyprus Forum είναι ο γνωστός Αμερικανός διανοούμενος, πολιτικός ακτιβιστής Noam Chomsky, η Ευρωπαία Επίτροπος, Dubravka Šuica, oι Ευρωβουλευτές Niyazi Kızılyürek και Στέλιος Κυμπουρόπουλος, η πρώτη Κύπρια αναλογική αστροναύτης Ελένη Χαρίτωνος, ο Nicholas A. Christakis, Καθηγητής Κοινωνικών και Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Yale, ο Daniel A. Effron, Καθηγητής Οργανωσιακής Συμπεριφοράς στο London Business School, η διάσημη σεφ, ιδιοκτήτρια εστιατορίου και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, Asma Said Khan, η Καθηγήτρια Πληροφορικής στο University College Dublin (UCD) Ελένη Μαγγίνα, ο Πρέσβης και Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Σλοβακικής Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Έθνη, Dr Michal Mlynar και η Άντρια Ζαφειράκου, της οποίας απονεμήθηκε το βραβείο της καλύτερης δασκάλας του κόσμου για το 2018.
Μία από τις καινοτομίες του φετινού συνεδρίου είναι η ανάθεση όλων των συζητήσεων σε καταξιωμένους οργανισμούς και ερευνητικά κέντρα, όπως το Γραφείο του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το CMMI, το CIM, το CYENS, το PRIO, το Hellenic Observatory του LSE, το ELIAMEP και την World Bank.
Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι συζητήσεις που απασχολούν την κυπριακή κοινωνία. Συγκεκριμένα, πέραν από το θέμα της διαφορετικότητας, στα panels θα συζητηθούν ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν στις έξυπνες πόλεις, την ηλεκτρική κινητικότητα, την ευθανασία, την τεχνητή γονιμοποίηση, την συμμετοχική εκπαίδευση, την κυκλική οικονομία και άλλα».
Ο Νικόλας Κυριακίδης, Εκτελεστικός Πρόεδρος και Ιδρυτικό Μέλος του Cyprus Forum, μιλώντας για την τρίτη διοργάνωση δήλωσε ότι «στο φετινό Cyprus Forum, θέλουμε να δώσουμε το στίγμα της περιεκτικότητας και της συμπερίληψης. Θέλουμε να πιέσουμε και εμείς με τον τρόπο μας προκειμένου η κυπριακή κοινωνία να γίνει πιο ανοικτή και κοινωνικά δίκαιη» ενώ τόνισε, ότι ένας από τους βασικούς στόχους του 3ου Cyprus Forum αποτελεί η περεταίρω εμπλοκή και συμμετοχή Τουρκοκυπρίων με συζητήσεις που θα αφορούν πρακτικά θέματα που απασχολούν και τις δύο κοινότητες.
Ο Γιάννης Θωμάτος, Αντιπρόεδρος του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών ανέφερε: «Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών έχει διεθνή παρουσία και διενεργεί συνεδρία σε όλες σχεδόν τις χώρες των Βαλκανίων αλλά και στα διεθνή κέντρα αποφάσεων όπως η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες. Αποτελεί στρατηγική μας αποστολή να βρισκόμαστε και στην Κύπρο η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και είμαστε χαρούμενοι που για φέτος έχουμε ένα πολύ επίκαιρο πρόγραμμα με σπουδαίους ομιλητές».
Όλοι οι επιβεβαιωμένοι ομιλητές, το πρόγραμμα του Φόρουμ και περισσότερες πληροφορίες στο http://2022.cyprusforum.cy/.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης