Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τριαντόπουλος: Ανοίγει η πλατφόρμα για το North Evia - Samos Pass - Πάνω από 4,3 εκατ. ευρώ στις τοπικές οικονομίες μέσω των καρτών

Τριαντόπουλος: Ανοίγει η πλατφόρμα για το North Evia - Samos Pass - Πάνω από 4,3 εκατ. ευρώ στις τοπικές οικονομίες μέσω των καρτών
Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων η 10η Οκτωβρίου
Σχετικά Άρθρα

Σε λειτουργία θα τεθεί σήμερα, Δευτέρα 26/9, στις 12:00 το μεσημέρι το North Evia – Samos Pass μέσω του vouchers.gov.gr.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας των Υπουργείων Οικονομικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Τουρισμού με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, συνεχίζεται η υλοποίηση του καινοτόμου σχήματος στήριξης της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου - οι οποίες έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές - με το North Evia-Samos Pass.
Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου ξεκινά η τέταρτη και τελευταία φάση της δράσης, καθώς ανοίγει και πάλι η πλατφόρμα https://vouchers.gov.gr για τη χορήγηση άυλων ψηφιακών χρεωστικών καρτών που θα χρησιμοποιηθούν στη Βόρεια Εύβοια και τη Σάμο κατά τον μήνα Οκτώβριο.
Υπενθυμίζεται ότι η κάθε κάρτα χρηματοδοτεί τον δικαιούχο με 150 ευρώ για διακοπές στη Βόρεια Εύβοια ή με 300 ευρώ για διακοπές στη Σάμο, καλύπτοντας δαπάνες διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών. Συνολικά, μέσω της πλατφόρμας θα διατεθούν περισσότερες κάρτες από ό,τι προβλεπόταν αρχικά, καθώς θα προστεθούν σε αυτές και όσες δεν χρησιμοποιήθηκαν από τους δικαιούχους κατά τον μήνα Αύγουστο.

Τριαντόπουλος:Στόχος να εξαντληθεί ο προϋπολογισμός των 6 εκατ. ευρώ που προβλέπεται για τη δράση

Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Χρήστος Τριαντόπουλος, δήλωσε σχετικά πως «συνεχίζεται με ιδιαίτερη επιτυχία, σε ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το ΕΔΥΤΕ, η δράση North Evia-Samos Pass. Η τέταρτη και τελευταία φάση, που αφορά τον μήνα Οκτώβριο, ξεκινά με την υποβολή αιτήσεων από τις 26 Σεπτεμβρίου. Ήδη περισσότεροι από 26.400 δικαιούχοι (17.436 για τη Βόρεια Εύβοια και 9.002 για τη Σάμο) έχουν προσθέσει το Pass στο ψηφιακό πορτοφόλι τους, ενώ μέσω των καρτών που έχουν διατεθεί έχουν διοχετευθεί περισσότερα από 4,3 εκατ. ευρώ στις τοπικές οικονομίες.
Διευκρινίζεται ότι το προϋπολογισθέν ποσό που δεν χρησιμοποιήθηκε από τους δικαιούχους κατά τη δεύτερη φάση, τον μήνα Αύγουστο, θα αξιοποιηθεί στην τέταρτη φάση, μέσω της έκδοσης επιπλέον καρτών έναντι όσων προβλέπονταν αρχικά. Ως εκ τούτου, οι διαθέσιμες κάρτες για τη Βόρεια Εύβοια ανέρχονται σε 2.679, ενώ οι διαθέσιμες κάρτες για τη Σάμο ανέρχονται σε 1.170, για τον μήνα Οκτώβριο.
Στόχος είναι, φυσικά, να εξαντληθεί ο προϋπολογισμός των 6 εκατ. ευρώ που προβλέπεται για τη δράση. Μάλιστα, για να αξιοποιηθούν και τα ποσά που δεν δαπανήθηκαν κατά την τρίτη φάση, την οποία διανύουμε αυτόν τον μήνα, υπάρχει σχεδιασμός να ξανανοίξει η πλατφόρμα στις αρχές Οκτωβρίου, προκειμένου να διατεθούν και οι υπόλοιπες κάρτες που θα καλύψουν το εναπομείναν ποσό.
Η αξία του μέτρου στη στήριξη της τουριστικής και οικονομικής δραστηριότητας στη Βόρεια Εύβοια και τη Σάμο έχει αναγνωριστεί και από τους τοπικούς φορείς και έρχεται να προστεθεί στη στήριξη που παρέχεται στις δύο περιοχές μέσω και των σχετικών προγραμμάτων του Υπουργείου Τουρισμού και της ΔΥΠΑ.
Με την ενεργοποίηση της τέταρτης φάσης του North Evia-Samos Pass συμβάλλουμε, επίσης, στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου σε αυτές τις δύο περιοχές και παρέχουμε ουσιαστικό κίνητρο στους πολίτες να τις επισκεφτούν, προσδοκώντας να δαπανήσουν υψηλότερα ποσά από τα αντίστοιχα που τους εξασφαλίζουν οι άυλες ψηφιακές χρεωστικές κάρτες. Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποίησης των συνεκτικών σχεδίων στήριξης και αποκατάστασης που σχεδίασε η Κυβέρνηση για τη Βόρεια Εύβοια και τη Σάμο, προκειμένου και οι δύο περιοχές να ανακάμψουν το ταχύτερο δυνατόν. Συνεχίζουμε σε στενή συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους και ενδιαφερόμενους φορείς».

Η τέταρτη φάση

Η τέταρτη φάση του προγράμματος αφορά σε άυλες ψηφιακές χρεωστικές κάρτες, τις οποίες οι δικαιούχοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για το διάστημα έως και 31-10-2022 για δαπάνες διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών στις παραπάνω πληγείσες περιοχές.
Ειδικότερα:

  • για τη Βόρεια Εύβοια πρόκειται να εκδοθούν 2.679 κάρτες των 150 ευρώ (2.000 κάρτες οι οποίες προβλέπονταν για την 4η φάση από τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση και 679 από αδιάθετο υπόλοιπο της δεύτερης φάσης) και
  • για τη Σάμο πρόκειται να εκδοθούν 1.170 κάρτες των 300 ευρώ (1.000 κάρτες οι οποίες προβλέπονταν για την 4η φάση από τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση και 170 από αδιάθετο υπόλοιπο της δεύτερης φάσης).

Η πλατφόρμα vouchers.gov.gr θα παραμείνει ανοιχτή για την τέταρτη φάση του προγράμματος από τις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας 26 Σεπτεμβρίου και μέχρι να εξαντληθούν οι άυλες ψηφιακές χρεωστικές κάρτες, με καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων τη 10η Οκτωβρίου.

Δικαιούχοι και αιτήσεις

Υπενθυμίζεται ότι η δράση έχει συνολικό προϋπολογισμό 6 εκατομμύρια ευρώ και μέσω αυτής, περίπου 32.000 δικαιούχοι θα μπορούν να εκδώσουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα ως κίνητρο για να επισκεφτούν τις δύο περιοχές, τονώνοντας τον τοπικό τουρισμό.
To North Evia – Samos Pass δεν έχει εισοδηματικά κριτήρια και, ως εκ τούτου, αίτηση για το North Evia – Samos Pass έχουν δικαίωμα να υποβάλουν όσοι πολίτες είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος σύμφωνα με τη φορολογική δήλωση του φορολογικού έτους 2020 και δεν είναι δικαιούχοι - ωφελούμενοι στο πλαίσιο:
-του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2021-2022,
-του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού της Δ.Υ.Π.Α. 2022 και της δράσης «Τουρισμός για όλους» του Υπουργείου Τουρισμού ή
συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.
Διευκρινίζεται ότι για τους έγγαμους ή τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης μέχρι και το φορολογικό έτος 2020, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας ή ένας εκ των δύο, σε περίπτωση χωριστής δήλωσης.
Το North Evia – Samos Pass μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά είτε από τον ίδιο τον δικαιούχο για την κάλυψη δαπανών τοπικής μεταφοράς, εστίασης ή διαμονής του, είτε από όσους ορίζονται ως «ωφελούμενοί» του, δηλαδή:
-τα ενήλικα τέκνα του που δηλώνονται ως εξαρτώμενα μέλη στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2020 ή
-ο/η σύζυγος του δικαιούχου ή το πρόσωπο που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με αυτόν.

Η διαδικασία

H λειτουργία της πλατφόρμας είναι ιδιαίτερα απλή, καθώς για την υποβολή της αίτησης κάθε πολίτης χρειάζεται μόνο τους κωδικούς του στο Taxisnet και την επιβεβαίωση ενός αριθμού κινητού τηλεφώνου και μιας διεύθυνσης e-mail. Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία αντλούνται αυτόματα, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Parse error: syntax error, unexpected end of file in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/views/ad_prestitial78.php on line 85