Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Αποτέλεσμα ιταλικών εκλογών και ανησυχίες για ύφεση θα εξακολουθήσουν να επηρεάζουν

XA: Αποτέλεσμα ιταλικών εκλογών και ανησυχίες για ύφεση θα εξακολουθήσουν να επηρεάζουν
Τα παράγωγα του DAX παραπέμπουν σε άνοιγμα σε νέο χαμηλό 10 μηνών
Σχετικά Άρθρα

Το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών δε θα αρέσει στις αγορές σημειώνουν οι αναλυτές στα πρωινά τους σχόλια, και σε συνδυασμό με τις ανησυχίες για παγκόσμια ύφεση, αναμένεται πτωτικό ξεκίνημα.
Στην Ιταλία επικράτησε η ακροδεξιά και το κόμμα της Μελόνι κέρδισε ξεκάθαρη πλειοψηφία.
Τα παράγωγα του DAX παραπέμπουν σε άνοιγμα σε νέο χαμηλό 10 μηνών.
Σημειώνεται πως σήμερα οι μετοχές της Performance διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,0360 ευρώ ανά μετοχή.

Eurobank Equities
Σήμερα οι αγορές ετοιμάζονται για αρνητικό άνοιγμα καθώς το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών σε συνδυασμό με την αύξηση των ανησυχιών για παγκόσμια ύφεση επηρεάζουν τα ευαίσθητα περιουσιακά στοιχεία με ρίσκο.

Piraeus Securities
Η αγορά μπορεί να προσπαθήσει να σταθεροποιηθεί σήμερα με τους επενδυτές ωστόσο να ακολουθούν τις διεθνείς τάσεις καθώς το περιβάλλον παραμένει κάπως εύθραυστο.

Euroxx
Περιμένουμε αυξημένη μεταβλητότητα καθώς οι αγορές θα προσπαθήσουν να αφομοιώσουν το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών.

Beta
Μία ακόμα συνεδρίαση μεταβλητότητας αναμένεται λόγω απουσίας θετικού καταλύτη και καθώς οι αβεβαιότητες παραμένουν.
Οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν χαμηλότερα και περιμένουμε πως το Χ.Α. θα ακολουθήσει.

Depolas
Σημαντική υποχώρηση τιμών είχαμε την Παρασκευή τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Στις ΗΠΑ ο S&P 500 προσέγγισε τα χαμηλά της περιόδου, ενώ νέα χαμηλά είδαν οι περισσότεροι Ευρωπαϊκοί δείκτες. Ο ΓΔΧΑ προσέγγισε το κάτω εύρος τιμών, ήτοι την περιοχή των 780-790 μονάδων. Η έλλειψη αγοραστών είναι ενδεχομένως αυτό που οδηγεί τις αποτιμήσεις νότια.
Ο ΓΔΧΑ φυσικά δεν θα μείνει ανεπηρέαστος, αλλά δεν θα προχωρήσουμε σε ουσιαστική πτωτική αναθεώρηση των ορίων μας, τα οποία τοποθετούμε μεταξύ των 840-770 μονάδων για το επόμενο διάστημα. Στο τέλος της εβδομάδας ολοκληρώνονται και οι δημοσιεύσεις των εγχώριων εταιρικών αποτελεσμάτων. Σημειώνουμε ότι πολλές αποτιμήσεις δεικτοβαρών εισηγμένων εμφανίζουν σταδιακά ελκυστικές αποτιμήσεις, υπό προϋποθέσεις, ωστόσο, που πιθανότατα να διαφοροποιηθούν ανά πάσα στιγμή. Μεταξύ των σημαντικότερων μάκρο σήμερα η μέτρηση επιχειρηματικού κλίματος Σεπτεμβρίου στη Γερμανία.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης