Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Επιστολή Στάσση προς ΡΑΕ: Θα καλύψουμε την απόκλιση στην παραγωγή λιγνίτη μέσα στον χειμώνα

tags :
Επιστολή Στάσση προς ΡΑΕ: Θα καλύψουμε την απόκλιση στην παραγωγή λιγνίτη μέσα στον χειμώνα

Οι «φουσκωμένοι» λογαριασμοί υποχρεώνουν σε έκτακτα μέτρα εξοικονόμησης ρεύματος και τις εκκλησίες της Κρήτης - ΥΠΕΝ: Τέλος η μίσθωση για Αλχάδα

H επάρκεια του λιγνίτη και οι περιορισμένες επιτρεπόμενες ώρες λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων αποτελούν τα δύο κύρια ζητούμενα στην εξίσωση που καλείται να επιλύσει η ΔΕΗ ώστε να καλύψει το «κενό» στο ενεργειακό μείγμα, από μια διακοπή στις ροές ρωσικού αερίου. Με τη γεωπολιτική αστάθεια να εντείνεται με την παραμικρή κίνηση της Μόσχας και με την ενεργειακή κρίση να μην λέει να κοπάσει, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) ζήτησε από τη ΔΕΗ ενημέρωση σχετικά με την επάρκεια του λιγνίτη και τις αντοχές των λιγνιτικών μονάδων.

Ο πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Γιώργος Στάσσης απαντώντας με επιστολή του (9-9-2022) προς τον Ρυθμιστή της αγοράς, αναφέρεται στις περιορισμένες ώρες λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων (έχουν τεθεί σε καθεστώς εξαίρεσης της ευρωπαϊκής οδηγίας 2010/75/EE), οι οποίες εξαντλούνται σε τρεις από αυτές το 2023 και σε τέσσερις το 2025.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης